Kezdőlap > Filmek > Butterfly on a wheel

Butterfly on a wheel

Bogi asszonta, hogy együtt nézzük meg. Tartogattam, hogy majd egy napon, egy hétvégi napon összeülünk ketten filmezni. De ma úgy döntöttem, ideje megnézni. Milyen kerékbe törni egy pillangót… vagyis a magyar címe: Próbatétel.
Na, a magyar cím, szokás szerint kicsivel jobban talál, mint az angol. Mert az események próbára teszik azt a tökéletes házasságot, azt a családot, amit Abby(Maria Bello), Neil(Gerard Butler) és Sophie(Emma Karwandy) alkotnak. Szép ház, luxuskörnyezet, jó munkahely, szép feleség, gyönyörű gyerek, Land Rover, harmónia és szeretet a családban. Mi kellene még? Esetleg az, hogy ez mind igaz legyen. S ha igaz is, mit ér vele az ember. Ki van szolgáltatva olyan szabadon mászkáló hándikapszuláknak, mint Tom(Pierce Brosnan). Aki elrabolja a kislányt, elégeti a család összes pénzét, hülye dolgokra kényszeríti a szülőket, feszegeti képességeiket, sakkban tartja a lányuk életével, és gyilkosságra kényszeríti Neilt.
Mire jó mindez? Neki talán semmire. Nincs vesztenivalója. Nem kell a pénz. Csak az, hogy összezúzza a “hibátlan” családot. Sikerül neki?
És Neil? És Abby? Nekik arra jó, hogy megmutassák, mennyire kifordítja a veszély az embereket önmagukból. Hogy veszekedjenek a legkisebb dolgon is. De megmutatja nekik Tom, hogy mennyire szeretik egymást. Hogy milyen sokat jelent az a személy, akit szeretsz, s aki szeret. Megmutatja, hogy ölni is képes vagy azért, aki ennyire fontos neked.
És a vége? Nem, nem unalmas, sőt, szokatlan. Nézd meg, megéri…
Boginak igaza volt, együtt kellett volna megnézni… talán majd egyszer!

Reklámok
Kategóriák:Filmek Címke: , , , ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: