Kezdőlap > MKT > MKT – Enyed

MKT – Enyed

Mit meg nem ér egy jó tusolás!? De komolyan… vagy félórányit lehet gondolkodni egy tíz perces tusolás alatt! Ezalatt majdnem összetod állítani a fejedben, hogy mi tetszett az MKT-ban, mit tanultál, mit viszel haza. Szándékosan nem írtam le azt, hogy „Mi tetszett és mi nem?”. Nem szívatlak, komolyan! Mert ami itt történt, lefolyt, helyet kapott, kialakult, létrejött, megszületett (stb.), az csak jó. Nem VOLT, hanem az is marad.
Mikor jöttem, akkor nem ismertem senkit a csapatból. Járit igen. Időközben Edith is be lett mutatva, beszélgettünk, de nem mondhatom, hogy megismertem. Aztán jött a többi ismeretlen emberke, akik átlagban három évvel kisebbek, mint én. Mekkora tekintélyem lehetett, mi? Nem! Nem volt, és örülök neki. Éreztem, hogy egy vagyok a többiek közül, ahol mindenki egyforma. Asszem, ez volt az első olyan csoport, ahol nem volt szimpi vagy nem szimpi. Büszke vagyok magamra, hogy elmondhatom: ide nem hoztam előítéleteket, vagy elhamarkodott ítéleteket. Csak magamat, a Bibliát, énekeskönyvet, tollat, cerkát, lapot, fényképezőt és Aladárt (Aki nem ismerné, annak elmondom, hogy Aladár a gépem, és nagyon ügyes! :p ).
Az ismerkedő játékok oldották a hangulatot. De ennyi – „A Steve Úr” kifejezésével élve – „vagesz” ember között nem is volt semmiféle távolságtartás, vagy visszahúzódottság. Mindenki olyan természetes, olyan… mosolygó volt. Megnyugtatott ez a csoportkép.
Aztán jött a péntek. A napot Kata (Ismét egy. Mennyi bajom van velük. Ennek most mi legyen a neve? Mert van Kata, KatI(Tudod, a másik) és most Kató Kata) látványos produkciója indította útjára. Sajnos Takival nem tudtak megegyezni, abban, hogy mi a jobb: énekelve felkölteni a többieket, vagy aludni még vagy öt percet. Taki helyesen, Kata rosszul döntött: Elkezdett énekelni. Hiába jött a BUMMM – BUMMM – BUMMM, mert alig akartunk felkelni. Talán a Kata tehetsége tette, de az is lehet, hogy a reggeli ígérete is besegített: lassan kászálódtunk! S utána keeeeeeeeenyeeeeeeeeeeeed enni!
Eddig a pontig minden nap egyforma volt. Ezután jött a sok vagány program.
Első nap Nagy Tibi tartott egy ollllllyan előadást, amiből kiderült, hogy mi a baj a világgal. Nem csak ő mondott, mi hallgattunk. A bemutatott filmek eléggé megfogtak, jók voltak a jelenetek. Az ötlet, hogy írjuk fel egy lapra a gondokat és aztán próbáljuk kitalálni a megoldást rá.
Azután jött a csoportdinamika, az önismeret. A kettő között volt egy ebéd, hogy töltekezzünk fel rendesen testileg is.
Ezután Jött Steve. Kiderült, hogy mi a Biblia. Arra a kérdésére, hogy „Szent-e a Biblia?” hosszú gondolkodás után félve kimondtuk: neeeeeeeeeeem! Elmondta, hogy csak Isten igéje szent. Terjedése nem függ az emberi adottságoktól. Egyesek szerint erre kicsit rácáfolt a vasárnapi istentiszteleten az enyedi tiszteletes…
Aztán gyorsan eltelt az esti áhítat. Észre se vettük, s a tizenegy órai takarodó egykor volt.
De sebaj. Az éjszaka majdnem elég volt arra, hogy kipihenjük magunkat. Jó is lett volna. Csak jött Andor, reggeliztünk. Áhítat. Aztán elmondta azt is, h „Ki Jézus?” Majd ismét dinamikusak lettünk: hidat kellett építeni. A mienk hosszabb volt, és erősebb. A másik csapaté rövidebb, gyengébb és szebb…
De még hátra volt a másnapi Photo Hunt. Össze-vissza jártuk a várost, s megkerestünk a szervezőknek mindenféle nevezetességet. Nehezen, de nyertünk. Nem a mi csapatunk, hanem mindenki.
Erre főleg akkor jöttem rá, amikor a többiek tartottak a magasban.
Szép volt, jó volt. De főleg tanulságos.
Ha most megkérdezné Taki, hogy mi az az egy szó, amiben összefoglaljuk ezt a továbbképzést, vagy a kezdet, vagy a maradandó lenne. Köszi mindenkinek.

Game

CSAPAT

Pityergő

Reklámok
Kategóriák:MKT Címke: , , , ,
 1. katokata
  március 30, 2009 - 5:58 du.

  na ez más:)
  katókata megfelel:)
  mellesleg hogy nem féltél a magasba…. én remegtem volna kicsitt azt hiszem:)
  erre a szemináriumra a szó, amivel jellemezni lehet: kezdet….
  majd tábor végén lessz az igazán maradandó:P

 2. Kata
  március 31, 2009 - 8:30 du.

  Mennyi baj van a Katákkal…ejj ejj :)) amúgy jól beszóltál KatóKatának ami a tehetségét illeti, na de ő nem sértődik meg, tudja ő is, hogy nem nagy énekes :))

 3. Karesz
  március 31, 2009 - 10:59 du.

  édes kis beszámoló, de mi az MKT? és nem csupán az a anagramma jelentésére vagyok kíváncsi 😀

 4. katokata
  április 1, 2009 - 9:09 de.

  Az MKT kedves karesz: Munkatárs-Képző-Tanfolyam….
  s azon kívül egy új világ, amit nem lehet így pár sorban elmagyarázni, azt meg kell élni:P

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: