Kezdőlap > Uncategorized > Imalánc esőért

Imalánc esőért

“Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Illés ugyanolyan ember volt, mint mi, és amikor buzgón imádkozott azért, hogy ne legyen esõ, nem is volt esõ a földön három évig és hat hónapig. Aztán ismét imádkozott, és az ég esõt adott, s a föld megadta termését.” (Jakab 5, 16b- 18)
A májusi eső aranyat ér- tartja a népi bölcsesség. Éppen ebben van hiánya a földnek országszerte, Erdély legtöbb részében másfél hónapja nem volt eső. A vetések sok helyen még ki sem bújtak, ahol pedig kibújtak, többségükben már elszáradtak. Ez a száraz és forró időjárás a mezőgazdaság számára végzetes kimenetelű lehet; így is már elképzelhetetlenül sok ember megélhetési lehetőségeit alapjaiban nehezítette meg.
Éppen ezért kérjük az ég és a föld Urát, hogy könyörüljön rajtunk.
Imádkozzunk kis és nagy közösségeinkben -ahogy Illés próféta is tette-, hogy küldjön az Úr esőt és áldást az országra.
Fohászkodjunk hittel és könyörögjünk reménységgel, hogy meghallgatásra találjunk Istennél.
“Kérjetek esõt az ÚRtól a tavaszi esõ idején! Az ÚR alkot viharfelhõket, õ ad záporesõt és mezei növényeket mindenkinek.” (Zakariás 10,1)
Küldjük tovább e felhívást minél több ismerősnek, szervezetnek, gyülekezetnek, egyháznak.
U.i. az utóbbi időjárási jelenségről az alábbi linkre kattintva többet megtudhatunk:  http://www.adevarul.ro/articole/fenomenele-climatice-extreme-se-apropie-incet-dar-sigur-catre-romania.html

Jári elküldte vagy három körüziben is nekem az imaláncot. S ma láttam Józsika státusaként is, s mondom magamnak (me’ én szoktam magammal beszélni! De ki nem, mi?!): Nehogy má’ kimaradjak ebből a divatból! Ezé’ írok egy bejegyzést a blogomra. Ha most olvasod, akkor nem hazudtam, s írtam.
Sok ember szerint hülyeségnek tűnhet, hogy ősemberek módjára táncolunk a tűz körül, és kérjük az esőt, mint a béka. Pedig nem hülyeség. Ha kicsit utánanézel, rájössz a fontosságára. Mármint az esőére. S az imáéra is.
Gondolj bele. Így is elég szegényesen élünk. Nem elég a válság, még szárazság is kell? S ha esetleg lesz, akkor majd úgyis fog esni egyszer, mi? És akkor lehet dolgozni megint. De miből fogunk vetni, ha azelőtt nem termett semmi? S ki fog dolgozni, ha a sok betegség is jön a szárazsággal? Eléggé ijesztő… nem elég a sok vizsga, a szesszió, még ez is!
Hát, reméljük tényleg lánc lesz mindenki ajkán!

Reklámok
Kategóriák:Uncategorized Címke: , , ,
 1. Kicsi Zsu
  május 21, 2009 - 8:45 du.

  En nem is tudom Baresz, de a tegnap pl. akkora nagy eso lett nalunk fele…lehet meg nem tudsz errol:Pna csak szoltam…igy mar nem kell aggodni, koncentralhatsz a szessziora:P

 2. krisz
  május 21, 2009 - 11:15 du.

  Ma a konfi megbeszelon meg epp azt beszeltuk h jo lenne ha azert imaznank h ne essen, hogy meg tudjuk oldani a 2 alternativ programot: csonakazas meg fellegvari seta.. s kozben masok meg az esoert.. no, Isten elnezhet bennunket: dontsuk mar el h mit akarunk..:))

 3. baresz
  június 2, 2009 - 10:33 de.

  Nehogy valaki elmondja a Bucsun résztvevőknek, hogy itt jelent meg ez a cikk, mert még a végén asszongyák, hogy miattam verte őket egész hétvégén Somlyón az eső…
  Mondjuk nálunk is jól állunk: vartyog a föld a vííztől.

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: