Kezdőlap > Filmek > The unborn (A túlvilág szülötte)

The unborn (A túlvilág szülötte)

Szerintem még egyetlen filmről sem olvastam ennyi negatív kritikát. Még szerencse, hogy azután olvasgattam róla, miután megnéztem, hanem lehet kihagytam volna. Sőt, biztos.
A filmbuzi.hu-n például egy human nevezetű, kellemes modorú úriember azt írja, hogy neki csak a főszereplő lány, Odette Yustman feneke maradt meg. Ami igaz, az igaz… az se rossz. És ugyancsak humant idézve: az események súlytalanul követik egymást. Ezen a szájton egyetlen pozitív hozzászólást találtam, és egyetértek vele. A film tetszett!
Nem az a fajta horror, ahol repülnek a testrészek, patakokban folyik a vér, mindenki meghal legalább egyszer vagy jobbik esetben kétszer is. Ennek ellenére nyomasztó. Nagy szerepet fektet az ikrekre. Eddig ez volt az első ikres-horror, amit láttam, tehát nekem újdonság.
Viszont a tükrök az azonos cimű filmet juttatták eszembe. A gyerekről pedig egyből a Szellemekkel suttogó jutott eszembe.
A főszereplő Casey Beldon (Odette Yustman) életében kezd sok lenni a véletlen egybeesés: egy gyerek megüti egy tükörrel, bogarakat lát mindenhol, s mindig azt mondja neki egy gyerek, hogy „Jumby most akar megszületni!”. A szeme színe is elváltozik, s ebből kiderül, hogy volt egy ikertestvére, aki meg sem született, sőt, Casey ölte meg az anyaméhben a köldökzsinórral.
Aztán felbukkan Sofi Kozma (Jane Alexander), aki tudja a megoldást mindenre: egy Dybuk akarja megszállni a lányt. A történet egészen a nácikig vezethető vissza. Szemtanúi lehetünk egy ördögűzésnek. A lélek mindenkit megszáll, hogy megkaparintsa Caseyt. Ennek ellenére sikerül a lánynak lezárnia az átjárót a holtak és az élők világa között.
A vége ígéretes, persze negatív értelemben: Casey terhes és ikreket vár. Na ez az: lesz folytatása, és lehet, hogy gyenge lesz, mint minden film, amiből sorozatot akarnak csinálni.
De a többit meglátod a filmben, ha szereted a horrort és erős idegrendszerrel rendelkezel, plusz nem vagy egyedül otthon. Én az utolsó harminc percben eléggé féltem, de komolyan…
A filmiparban eléggé magasztalják Michael Bay naveét, aki a producer. Sok jó filmet rendezett: Armageddon, Bad Boys, Transformers). Szerintem ez se hoz szégyent a fejére.
Ha értékelni kellene, tízes skálán kapna egy hetest a film. (7/10)

Reklámok
Kategóriák:Filmek Címke: , , ,
 1. OSTOBAVAGY!!!
  július 8, 2010 - 7:05 du.

  kedves te aki írtad ezt a baromságot. remélem tudod hogy végtelenül ostoba vagy. először is, vagy nem vagy tisztában a szavak, dolgok, kifejezések jelentésével, vagy csak egyszerűen…. nagyon nagyon buta vagy. Ikreshorror… újdonság. ezért lenne jó? ha egy horrorfilm sok hangsúlyt fektetne egy AA ceruzaelemre, akkro lényegében ez lenne az első ilyen, újdonság lenne, és ettől már jó is lenne? a másik meg hogy elkezded sorolni a film történéseit… hogy véletlen egybeesések. mi az istenről beszélsz? egy bolhabrényi egybeesés nincs azok között. pont ezért béna ez a film. nácik meg dibuk. olvass el egy könyvet barátocskám, várom a további blogolásod;)

  • baresz
   július 8, 2010 - 7:17 du.

   @ OSTOBAVAGY
   Hogy ki a végtelenül ostoba, azt mutatja a kedves, közvetlen stílusod. Ennyit rólad. Amit a bejegyzés tartalmaz, az magánvélemény. Nem kell egyetértened vele. Ha ceruzaelemről csinálnak filmet, ami jó, akkor igenis nagyszerű.
   Szerinted a film béna? Jó. S akkor mi van?! Másnak ezért ne jöjjön be? Bocs…
   Nyáron olvasok majd könyvet. Egyet neked is ajánlok illemtan témában!

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: