Kezdőlap > Filmek > X-Men Origins: Wolverine (X-Men kezdetek: Farkas)

X-Men Origins: Wolverine (X-Men kezdetek: Farkas)

James (Hugh Jackman) megöli az igazi, részeg apját, aki lelőtte a nevelőapját. Menekülnie kell, hiszen az anyja is szörnyetegnek nevezi. Vele tart Victor (Liey Screiber), a testvére, hiszen a testvérek megvédik egymást… Szaladnak, amíg el nem érnek a függetlenségi háborúig. S ha játszottál Call of Duty-t vagy Medal of Honor-t, akkor ismerősek a következő képek: részt vesznek a világháborúkban, ott vannak a normandiai partraszállásnál, lövöldöznek Vietnámban.
De még az ágyúgolyó sem öli meg őket, nemhogy a puska. Pedig halál vár rájuk, mert Victor kéjes mosollyal öl, erőszakol és dezertál. Mikor a cölöphöz vannak kötözve, rájuk mered hét puska, csak annyit kérdez:
– Szerinted sikítsak?! – van humorérzéke, mi?
Aztán bezárják őket. S ekkor kezdődik a film. Egy héttagú csapatot hoz össze Striker (John Shrimpton) csupa mutánsokból. Ölnek, rabolnak, lövöldöznek. Persze nem a hazát szolgálják, amint a vezető mondta. A tagok sorra megelégelik, kilépnek, Logannal az élen. S erre nagyon bepipul Vctor. Elkezdi szerre ölni a bandát. S hogy Logan legyőzze, kap egy kevés adamantiumot a csontjaiba, plusz egy dögcédulát Wolverine felírattal. Asszem innen jön a címe. Tovább? Robbanások, verekedések, hihetetlen ugrások, rémálmok… Amit megszoktunk az X-Men sorozattól. És persze senki sem az, aminek látszik.
Van benne egy rövid Terminátoros részlet is: Logant semmivel nem lehet legyőzni,a golyók lepattognak róla, és meztelenül menekül.
Nekem nem csak az nem tetszett, hogy amikor először néztem, vágatlan verzió volt: kötelek, rajz, minden látszott. Szóval sz*r volt. Hanem az sem, hogy az ugrások elég gyengék, a történet szinte ugyanaz: mindig kerül egy mutáns, aki ellen kell harcolni. Mindenki olyan erős, hogy csak na. Néhány helikopter kétszer is képes felrobbanni. Találomra pont oda lőnek a vakok is, ahova kell.
De Victor, a Tizeneggyes és a kártyás mutáns eléggé feldobják. Ja, el ne felejtsem, megjelenik a szerelmi vonal is, másképp nem lehetne eladni a filmet.
A vége nekem is meglepetés volt. Csak azt nem értem, hogy miért kell 100 percen keresztül verekedni, s aztán a végén kibékülni? Mert ez van a forgatókönyvben? Ahogy megszokhattuk, olyan az utolsó kép, hogy bármikor lehessen folytatni. Lehetett volna jobb is, mert elég nagy volt a reklámja. De egyszer meg lehet nézni, s adni neki egy 6/10es minősítést.
Bemutató:

Reklámok
Kategóriák:Filmek Címke: , ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: