Kezdőlap > Filmek > Ellenállók (Defiance)

Ellenállók (Defiance)

augusztus 22, 2009 Hozzászólás Go to comments

Ez egy olyan vagány film, amit még éjjel kettő után is meg lehet nézni anélkül, hogy belealudnál. Már, amikor a fekete-fehér Hitleres bejátszással kezdődött, éreztem, hogy nem lesz nulla. És valóban: Edward Zwick rendező összehozott egy olyan produkciót, amire az IMDb (Internet Movie Database) 7,3 pontot adott. Azért az nem is olyan rossz, főleg azért, mert a port.hu oldalon volt három olyan komment, amit egy-egy nadrágrugódással kellene megköszönni.
A film 1941-ben játszódik. Azaz akkor kezdődnek az események, amikor a németek kezdik összefogdosni a zsidókat. Három testvér, Tuvia (Daniel Craig), Zus (Liev Schreiber) és Asael (Jamie Bell) megmenekül, de a két nagyobbik fivér családját megölik. Azzal állnak bosszút, hogy megölik a németeket? Nemcsak… azzal, hogy megmentenek először egy tucatnyi zsidót. Majd szerre csatlakoznak hozzájuk újabb emberkék, míg végre ezeren lesznek kb.
Egy ekkora csoportot nem könnyű összetartani sem, nemhogy megszervezni, ruházni, etetni. Nekik kisebb nagyobb gondokkal, de megy. Közben szerelmek születnek, németek és bajtársak halnak meg.
Lehet, hogy nem a leghitelesebb történelem szempontjából, de akkor is nagy film. Amikor Tuvia lelőtte a gyönyörűszép fehér lovát, hogy enni adhasson az embereknek… az nem volt semmi. Vagy amikor ezer ember átvágott egy mocsáron egymásba kapaszkodva!
A másik dolog, ami nagyon tetszett, az a szép táj. Az egész film egy erdőben játszódik, tehát a látványra túl sokat nem kellett költeni. A bombák, a fegyverek, a repülők, a tankok azért biztos nem voltak olcsók.
Ha nem törültem volna le a .srt fájlokat, akkor esetleg értettem volna valamit az orosz beszédből, amivel hitelesebbé tették a helyszínt és az eseményeket a továresek. Te ne tedd, ne törüld le a felíratfájlokat! 😀

Reklámok
Kategóriák:Filmek Címke: , , ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: