Kezdőlap > Filmek, VH > Vámpír stílusváltás

Vámpír stílusváltás

szeptember 4, 2009 Hozzászólás Go to comments

Valamikor réges-régen az volt a szokás, hogy a vámpírok emberi vérrel éltek, igyekeztek elcsábítani a szép nőket azért, hogy utána lecsapolják a vérüket. A vérszívók erősebbek az embernél, és csak kényszerből szövetkeztek a zsákmánnyal. Féltek a fokhagymától, e kereszttől, s szenteltvíztől, és nem bírták a napfényt.

Vagy mégsem így van?

Pedig ez kell legyen az igazság a Penge, Underworld, Alkonyattól pirkadatig, Interjú egy vámpírral, és még rengeteg film alapján.

Ez a szemlélet a múlté! Edward Cullen színrelépése óta a vámpírok állati vérrel élnek, iskolába járnak, dolgoznak, beleszeretnek az áldozatokba, fél kézzel autókat emelgetnek (Akkor vajon mivel szoktak fekve mellre nyomni?). Hova jut így a világ… a vámpírvilág?! Oda, hogy a mai várszívók elmennek a strandra napozni, majd este zsíros knyeret és fokhagymát vacsiznak!

Így nem is csoda, hogy mindenki – a szülőket és a tanárokat is beleértve – rajong az Alkonyat c. filmért, amiben a zene a legjobb.

Egy felmérés szerint azért szeretik a tinik a vámpírokat, mert bármikor szedik magukat és elrepülnek, ahova csak akarnak. Egy másik ok az lehet, hogy a vámpírokban magukat látják: ahogy a nekik szükségük van vérre, ugyanúgy a mai fiataloknak is szükségük van cigire, drogra, vagy jobbik esetben Twitterre, Facebookra (– esetemben wordpressre? Akkor én wordpresses vérszívó vagyok!?) 😀

Még szerencse, hogy vannak olyan rendezők, mint Guillermo del Toro, akik összehoznak egy-két rendes filmet, amiben a vámpírok nem vegák, hanem tényleg vérrel élnek.

A Twilight valóban elhozta azt az időt, amikor alkonyodik az egykor félelmetes vámpíroknak… sajna! Pedig olyan jó volt éjszakánként borsódzó háttal végignézni egy vámpíros filmet!

Reklámok
Kategóriák:Filmek, VH Címke: , , , , , ,
  1. Krisz
    szeptember 14, 2009 - 1:58 du.

    Hmmm..az Alkonyat c. filmre érzékeny vagyok :)) talán nem is maga a filmre hanem a könyv sorozatra.. vagy mindegyikre..? :)).. A filmben szerintem ami vagány az a romantika, valójában az a romantika ami tiltott kéne legyen és mégis valóra vállik.. ugyanakkor a misztika.. és így szerintem nem azért tetszik a fiataloknak, mert “bármikor szedik magukat és elrepülnek, ahova csak akarnak. Egy másik ok az lehet, hogy a vámpírokban magukat látják: ahogy a nekik szükségük van vérre, ugyanúgy a mai fiataloknak is szükségük van cigire, drogra, vagy jobbik esetben Twitterre, Facebookra,stb”.. s nem is az hogy mennyirre profin vannak a jelenetek megcsinálva..nem olvastam el a könyvet, mert láttam a filmet, így hát nem volt már érdekes számomra.. miután egy csomót kerestem a 2ik részét (New Moon, felmérgelődtem és elolvastam az összes következő könyveket (New Moon, Eclipse és Breaking Dawn).. be kell valljam, a könyvekk írtó jók.. a 3asban tér vissza csak Viktória.. a 2ik rész hozz magával több akciót, fantáziát, szinte a romantika el is bújik valahova.. de a legeslegvagányabb, s alig várom a filmet: a Breaking Dawn-t.. fantasztikus.. ahogy lakótársam szokta mondnai: “DIVINNO!!” .. ott minden találkozik: vérszívó vámpír, a vegetáriánus, a nagy átváltozás, A gyerek, írtó nagy felkészülés harcra, csalódás, minden elképzelhető mágikus erő.. de ahhoz hogy valaki is megértse: meg kell nézze vagy olvassa az előtte lévőeket.. de egéri.. a 2,3as is okés.. csak a 3asban csalódtam Belle-be.. na de a 4ikre elmúlt..:)) szóval..az Alkonyat nem kedvelőknek előre megsúgom: jónak ígérkezik a következö rész/részek..:)

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: