Kezdőlap > Blogol, VH, Zene > Open Stage – Székelylend

Open Stage – Székelylend

Sokszor van úgy az ember, hogy bármit szívesen csinálna, csak ne kelljen semmit tegyen. Egy ilyen gyönyörű estén gondoltam egy nagyot, s az sült ki belőle, hogy nem kellene semmit csiálni. Egy ideig ment is, amíg fel nem araszoltam a Jútubra, ahol rövid keresgélés után megkaptam azt, ami kettős érzést keltett bennem: Open Stage! Már jó ideje gondolkodom azon, hogy jópofa marhaságnak, vagy idétlen marhaságnak lehetne-e nevezni!

Ki ne emlékezne a sok röhögésre, amit a „Megyünk Japppppánbaaaaaaaaaaaa!” vagy a „Te Csicsóba leszáááálsz! Ahol én mondom, ott száááálsz le!” mondatok csaltak ki belőlünk. Ha őszinte akarok lenni, akkor (még) tetszett is a produkció, s kevés híja volt, hogy nem hagytam ott az aláírásom a honlapjukon pár rajongó sor után.
S ez a kevés azt jelenti, hogy valahogy kezdett nem tetszeni. Mint ahogy az sem tetszik, hogy sok emberke „bicskával az ódalán” járkál, kidülleszti a mellét, mert ő SZÉKELY. S ha kérdeznek valamit, akkor valami nagyon elmés és frappáns választ szeretne kiköpni, mert ő SZÉKELY! De ez nem minden. A medve nem játék, az asszony nem ember, a sör nem ital, így csakis valami belet égető, hogy ne mondjam: derékszögű pálinkát iszik. (Az egy másik dolog, hogy másnap halálán van de…). S a pálinka illogatás közbe’ szintén magasra emelt fejjel és kidüllesztett mellel mondja a humorosnál humorosabb, virtussal teli székely vicceket. Mintha ebből állna. Ezt a viselkedést nevezem „mű székelykedés”-nek!

De térjünk vissza a Székelylendhez. Ott tartottunk, hogy eleinte tetszett, de utána kezdett az egész „mű székely” – ízű lenni. De mielőtt kritika kerekedne az egészből, egy fontos dolgot el kell mondani (le kell cirka-pirkálni): a műfaj, amit művelnek, az PARÓDIA. Tehát nem Tamásihoz, Nyírőhöz áll közelebb, hanem az Irigy Hónaljmirigyhez. Sőt, ezt kikérik maguknak a

Szóval, mi is az a paródia? Korabeli(mai) használatban, a paródia  a szatírának egy alakja, amely arra törekszik, hogy egy másik művet utánozzon annak érdekében, hogy kigúnyolja. (uncyclopedia.wikia.com)

Akkor szépen kiparodizálják az erdélyi emberkéket, főleg a csíkiakat. Ott még lehet, hogy használnak sok-sok-sok román szót, de valahogy felénk nem „deszkurkáljuk” magunkat valami jól románul. A paródia még döcögne is, de kicsit összekutyulják a „kooooolozsvári beszéddel” és még valamivel, ami számunkra titok!

Na nézzünk egy számot!

Erre a szobatársam reakciója ez volt: Az van meghülyülve!

A „Nyomjátok emberek” pölö eléggé hallgatható:


Én láttam topmodell libát a videóban! 😀

Vagy legyen: „tü letörtétök a tükrünköt”, vagy maradjon irodalmi nyelven. Ne keverjük!

S a legnagyobb sláger:

A szintis csávóka nagyon beleéli magát. Asszem ő csak díszlet. Aki nem hiszi, az meggyőződhet ebből:

A formáció többi tagja azé’ ügyesen idétlenkedik!

S még lehetne folytatni a sort!

Mielőtt valaki kiakadna azon, hogy „ Hoooooooooooogy neeeeeeeeeeeeeem leheeeeeeeeeeeeeet a Szééééééééééékeeeeeeeeeelyleeeeendet szereeeeeeeeeetniiiiiiiiiiiiii?”, leírom, hogy azzal, hogy nem tetszik pár produkciójuk (olyan 93 százaléka), még nem biztos, hogy rosszak a „strácok”. Sőt, az is lehet, hogy azokkal van baj, akik legszívesebben légkalapáccsal (Open Stage: pikámer) masíroznának a lemezeiken. Ez csak személyes vélemény, s mivel nem vagyok diktátor, ezért megengedem, hogy mindenki azt hallgasson, amit csak akar… akár Székelylendet is! Szóval, aki szereti, annak hajrááááááááááááááááá! Volt aki durvábbakat is írt a figyelo.ro-n.

De ami az övék, az az övék: sokan szeretik őket.
Már fent vannak a wikipédián, a Paprikánál, és még a saját oldalukon is.:D
Sok-sok-sok videó itt.

… asszem inkább idétlen marhaság… bocs!

Reklámok
Kategóriák:Blogol, VH, Zene Címke: , , , ,
 1. Levi
  november 11, 2009 - 9:45 du.

  Na latom aktiváltad magad! Helyes 😛
  De ezzel nem értek egyet;)) Nekem tetszik a Székelylend társulat, csak szerintem a lemezkiadással b@szták el magukat…az ő műfajuk szinpadra való, nem CD-re, túl erőltetett lett így, hogy CD-t(ket) adtak ki belőle:) Na ez az én véleményem, lehet csámcsogni rajta ;))

  • baresz
   november 12, 2009 - 3:27 du.

   Nem is kell egyetérteni vele, mert ez az ÉN VÉLEMÉNYEM. NEm akarok meggyőzni senkit. Aki szereti, az továbbra is fogja hallgatni őket. Akit nem érdekelnek, az ezután is semleges marad. Szerintem pedig továbbra is ügyesen bénáskodnak! De meddig?

 2. Levi
  november 11, 2009 - 9:45 du.

  S még valami észrevétel:
  Kiemelt oldalak: Baróti Rádió =))=)) :-j

 3. katokata
  november 12, 2009 - 9:36 de.

  Hát az én véleményem is az hogy erőltetett…
  Van a székely ember, és igen, vannak sajátos vonásai, és persze a paródia mint műfaj is nagyon nagyon régóta elfogadott…
  De aki paródiát csinál, annak ennél több kell… (Lásd hónaljmirigy)
  Valószínű, hogy amig mások mindenkit kiparodizálnak, a Székelyland-nek csak a székelyember a nyersanyaga, ezért ez egy idő után csak erőltetett tud lenni…
  De az Aranka szeretlek jó:)

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: