Kezdőlap > Zaba > Hagymás krumplisaláta “csirketallérral”

Hagymás krumplisaláta “csirketallérral”

Hozzávalók:

  • # 1 kg krumpli
  • # 50 dkg lilahagyma
  • # olaj
  • # só
  • # cukor vagy édesítőszer
  • # ecet

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük. Amíg fő, a karikára vágott hagymát olajon kevés sóval megpároljuk, majd a cukorból (vagy édesítőszerből) és az ecetből némi vízzel salátalevet készítünk, és ezzel összefőzzük a megpárolt hagymát (elég 3-4 percig főzni). A megfőtt krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk, és összekeverjük a hagymával.
Közben lehetőleg bicskával felvágjuk a “csirketallér” zacskóját, az összefagyott darabokat szétfeszítjük, és lassú tűzön olajban barnára sütjük.

DSCF7662 [1600x1200]

Jó étvágyat!

 

DSCF7664 [1600x1200]

Fincsi hagymával

Advertisements
Kategóriák:Zaba Címke: , , , ,
  1. Levi
    november 16, 2009 - 3:24 du.

    A hozzavalokbol epp csak a csirke maradt ki:)) 😛 Mikor hazajossz meghivhatsz egy ilyenre;))

    • baresz
      november 16, 2009 - 6:25 du.

      Hát lehet kimaradt a csirke, mert asszem elég sok szója volt abban a barna kerek valamiben, ami a felső képen a tányér jobb oldalát foglalja el, és úgy hívják, hogy “csirketallér”. Az idézőjel azért kell, mert lehet tényleg nem csirkehús…

  2. Kata
    november 16, 2009 - 5:54 du.

    Kedvenc részem az amikor bicskával fel kell vágni a zacsit. Ha ennyiből áll a főzés, akkor megy nekem is :))

    • baresz
      november 16, 2009 - 6:22 du.

      Igen, az a rész a kezdőknek volt szánva. De ha nem menne valamiért – mondjuk nincs bicsakod -, akkor könnyítek: ollóval is meglehet csiálni azt, hogy kinyítod a zacsit, mert nem befolyásolja az ízt! 😛

  3. Kicsi Zsu
    november 16, 2009 - 6:56 du.

    Pityokabol s vereshagymabol fincsi eteleket lehet varazsolni…amugy en hianyolom a szalonnat:P

    • baresz
      november 16, 2009 - 7:06 du.

      Jaja, azt én es :)) 😀

  4. Levi
    november 16, 2009 - 9:57 du.

    Gyere be Zsuzsa, en neked adom a szalonnarészem! 😛
    van nalunk: szalonnakompót, szalonnaleves, bundas szalonna, szalonnakonzerv, töltött szalonna, párolt szalonna, szalonnagombóc, és hihetetlen, de igaz, aszalt szalonna is! :))

  5. katokata
    november 17, 2009 - 5:29 du.

    Édes fiam… nem rám hasonlítassz:P És te ezt elkészítette vagy csak bőcsködsz vele?

    • baresz
      november 17, 2009 - 6:17 du.

      El is készítettem s bőcsködök is vele!

  6. katokata
    november 17, 2009 - 10:53 du.

    Na akkar bőcsköggyél is me én nincs amivel:P

  7. stulok
    november 18, 2009 - 2:16 du.

    Hát igen..ami a gyerekké, az a gyerekké.. be kell valljam: fincsi is volt 😉

  8. Kata
    november 18, 2009 - 6:50 du.

    Van bicskám, csak hogy tudd 😛
    És az a csirketallér amit én szoktam venni, valódi csirke 😀
    Leviék meg valami túlsúlyos szívbeteg emberek lehetnek, Zsuzsa te csak ne menj oda :))

  9. Levi
    január 12, 2010 - 9:50 du.

    Zsuzsa meg mindig all az ajanlat…:))

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: