Kezdőlap > Uncategorized > Mit hallgatsz?

Mit hallgatsz?

Az az idő, amikor a rádió egy külön háztartási cikk volt, lassan kezd lejárni… ha már nem járt le! Sokkal könnyebb párat klikkelni, mint tekergetni a gombot a megahertzek között, és keresgélni azt a frekvenciát, ahol a legtisztábban hallatszik a rádió. Most felrakod a Screamert, vagy csak egyszerűen a gugelben megkeresed azt az adót, amit hallgatni szeretnél.

A rengeteg nagy, neves és ismert adó mellett vannak olyan rádiócskák, amit otthon hozott össze valaki, vagy valakik. Ezeknek is valószínűleg ugyanaz a céljuk, mint a közismert adóknak: minél nagyobb hallgatóságot szerezni, és szórakoztatni a nagyérdeműt.

Ebben a bejegyzésben három ilyen amatőr rádiót fogok bemutatni. Igen, jól sejted: teljes mértékben szubjektív írást fogsz olvasni. Még akkor is, ha olyan tényeket mutatok be, amit te is láthatsz, hallhatsz, tapasztalhatsz. Mert lehet neked nem olyan fontos a minőség, nem olyan a zeneízlésed, nem szúr szemet egy-egy hiba. De sose feledd – főleg most, olvasás közben –, hogy te is ugyanolyan elfogult vagy, mint én… s mint mindenki más.

Nagy kérdés volt, hogy milyen sorrendben legyen a bemutatás. Első legyen a szerintem legjobb, és utána a gyengébb? Első legyen a gyengébb, és utoljára hagyjam a legjobbat? Esetleg „régiség” alapján? Habár mindenképpen készül egyfajta rangsorolás, úgy döntöttem az ABC ad sorrendet.

Tehát akkor legyen az első a BARÓTI RÁDIÓ! Róla (vagy inkább róluk?) már volt egy bejegyzésem.
Úgy néz ki mostanra az „Erdővídék első internetes rádiója” mottóról „A zene árad belőle” jelszóra váltott. De az is lehet, hogy mind a kettőt használják. A honlapból kiderül, hogy Sanyika sok helyen ott van, és a rádiózás mellett még videót és képeket is készít. Valamikor eléggé rendetlenség volt a honlapon, nem volt áttekinthető, minden egy helyen, összevisszaság. De mára alakult, és jobban lehet tájékozódni rajta. Több link is van, amin lehet Winamppal, Media Playerrel vagy linken keresztül hallgatni az adást. Van chat, és egyedülálló: livecam. Mondjuk én nem nagyon nézegetem rajta Sanyikát 😀 Az adásról annyit, hogy a zene elég jó. A vicc az, hogy bármilyen smst írnak a hallgatók, Sanyika első olvasásra bemondja azt, s nem veszi észre, hogy szívatás. A „hejes irás” sem túl erős oldala… De a horoszkóp elnyerte tetszésemet (ld. A RÁK előrejelzést)

A második az a COOL-RADIO. Náluk nem találtam logót. Róluk mindenképpen el kell mondani – illetve le kell írni –, hogy elég szervezettnek tűnnek, elég sokan, szám szerint kilencen vannak, és kapaszkodj meg: van két lány is! Nem nulla. A zenéjük minden, ami dance, remix és party music. Jó számok szoktak menni általában… mikor működik a rádió. Emellett úgy hallottam, hogy elég igényesek: a músorvezetőknek – legalább is Lackónak – kell legyen honlapja, ami csak ucoz-os lehet!
Asszem ők az egyenlő esélyek hívei, hiszen mindenki műsorvezető, és mindenki dj, kivéve dj-tatar-t.
A honlapon náluk is lenne, amit javítgatni. Én legjobban a „CHAT SZABÁLYA”-t élveztem. Két ok is van: a helyesírás hiánya és a szabályok „ésszerűsége”. Ezt egy BitterLemon nevű illető is szóvá tette a vendégkönyvben, elég nagy port kavarva.
És igen, én is hallottam, asszem a tegnap este azt, hogy Mikháel Jákszon, majd a Csildren of disztance száma szólt 😀 Bocs… A mottójuk: „Mutatjuk a stilust”… csak az a kérdés, hogy miért lefelé?

Végül jöjjön az ERDŐFÜLEI RÁDIÓ! Hallgass rá! Igeeeeeeeeeeeeen! A honlapjuk elég gyengus… ez igaz. De a logó ellensúlyozza. Az ötlet, ha jól tudom, két gyermektől származik, és íme: lett egy rádió. A zenéről annyit, hogy tetszik. Van minden: rock, house, retro, magyar, angol, jó, rossz. Ami csak kell. Természetesen itt is lehet zenét kérni. És komolyan rájuk lehet hallgatni, nem dumál non-stop a zenébe bele Hamvai vagy Bárány, nem hallasz hülye smseket. Ideális, ha eleged van a tucc-tucc és a dijumvizsum zenéből. Pillanatnyilag Republic énekel…
Asszem nálu(n)k is van egy lány, Bogi. És mára már vagy ötön vannak, akik lemezlovasok!
És most az egyszer van objektív okom arra, hogy ezt szeressem jobban: mert fülei vagyok és szeretem! 😀

Azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy nagy a konkurencia a baróti és a fülei rádió között. Nemtom, hogy a fülei rádió jobb-e, vagy a baróti gyengébb… de veszekedeés szokott lenni. Ez többnyire chatben folyik, amin jót lehet szórakozni.
Ahogy látom rólunk írtam a legkevesebbet. Talán azért, mert nagyon nincs, amit szidni? :))

Hogy ki mit hallgat, azt maga dönti el! Csak próbáltam elmondani azt, amit gondolok. Danke, hogy elolvastad!

ui: Lackó szerint biztos a Cool-Rádió a legjobb!

{update #1} Időközben kiderült, hogy a Cool-Rádióban vannak a legszigorúbb szabályok. Egy magát megnevezni nem akaró, de megbízható forrás szerint ha késel egy percet, kirúgással jár.

Reklámok
Kategóriák:Uncategorized Címke: , , , , ,
 1. katokata
  február 6, 2010 - 9:23 du.

  Erdőfülei Rádió 100% (1 votes) – ebből úgy nézem az Erdőfülei rádóira szavaztak a legtöbben, sőt… MINDENKI! Ezek szerint erdőfülei rádió RULZ!!! (na ez az igazi statisztikailag is bebizonyított valóság)

 2. február 16, 2010 - 3:29 du.

  mindegyik szar de a coolba erdekes a cirkafal fun fm a kiraly romaniaba

 3. február 16, 2010 - 3:30 du.

  bocs Romaniaban na igy!

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: