Kezdőlap > Blogol, Játék > Játékfejlesztő a Sátán?

Játékfejlesztő a Sátán?

A philadelphiai The Bulletin újság hozott le egy cikket, amit egy bizonyos Lance Christian (= keresztény lándzsa?) írt. Az illető nem csak elítél egyes játékokat, hanem példákat is hoz. Szerinte ezek a játékok “invite players to make pacts with the devil, and elevate Satan to hero status”.

Én azt se tom, hogy mit mondjak! Játszottam Diablot (I. és II.), amiben elég sok gonosz, zombi és szellem van. Sőt már a neve is eléggé izé! Nem?

Akkor ott van a GTA. Ki ne szeretné? Annak ellenére, hogy nem a gyilkolászás a lényege, mindenki kipróbálja legalább egyszer, hogy hány rendőrkocsit tud összeszedni, ami kergeti, mennyi halottat tud halmozni, mennyi ideig tud ámokfutást rendezni.

Hasonló a helyzet a Carmageddonnal. Mennyi embert tudunk elgázolni? Vagy a Postal, amiben lapáttal is le lehet verni az emberek fejét! Jön a Serious Sam, amiben darálhatod az ellenséget. Majdnem mint a Quake III. S ha már itt tartunk, akkor szinte minden játékot be lehetne tiltani. Még azt a kicsi, flashen alapulót is, amiben egy jegesmedvével kell minél messzébb ütni a pingvineket, me’ abban is van erőszak. Nehogy má’ az első játékok között legyen, amit a gyerekem játszani fog!

Az emberke szerint, aki minden bizonnyal álnevet használ, azok a szülők, akik megveszik az ilyen játékokat, a sátánista, anti-katolikus és vallás-elenes elemeket támogatják. Lance Chrstian ezt elsőkézből tudhatja, mert – ha jól értettem – nagy játékos (“avid gamer”) volt.

Olyan játékokat sorol fel a “tiltólistán”, mint a Tecmo’s Deception, Nocturne, Shadow Hearts, Dragon’s Age Origins, Dante’s Inferno. De még a Guitar Hero is szerepel a listán.
Az újság emberei megkeresték a másik felet is, azaz az Electronic Arts és a Midway Games műhelyeket. Mit szólnak ehhez? Még szép, hogy nem vonták vissza a játékokat!

Ezek közül egyes játékok “T” jelölést kaptak az Entertainment Software Rating Board (ESRB) listáján, ami azt jelenti, hogy “teen”-ek is játszhatják.

Hogy valóban a Sátán vezeti-e az ilyen játékok forgalmazóit, vagy nem, nemtom! Őszintén, egyiket sem játszottam még azok közül, amik a tiltólistán vannak!

Reklámok
Kategóriák:Blogol, Játék Címke: , , ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: