Kezdőlap > Filmek > New moon

New moon

Az az igazság, hogy szerintem a vámpíros filmek netovábbja a Blade trilógia… volt, amíg meg nem jelent az Underwordl trilógia! 😀 Szép jelenetek, jól megformált figurák, ügyes látvány, és elég komplikált történet ahhoz, hogy megértse az ember.

De most itt van a New moon. Azaz nem most, hanem már elég rég, de csak most néztem meg… kétszer, hogy ki legyen zárva a tévedés lehetősége. Szóval kétszer néztem meg (már egy is elég volt bőven), de már az első alkalommal rájöttem, hogy kicsit más címet kellene adni! Valami ilyesmit: Tini vámpírfilm, avagy szerelmesek vagyunk egymásba! És ha már ez a címe, akkor tudjuk, hogy mik a hasonszőrű filmek, amikkel egy szinten lehet említeni. S akkor már az is látszik, hogy ki a célközönség: a tizennégyet már betöltött, de a tizennyolcat még el nem ért, vagy éppen a tegnap betöltött CSAJOK!

A filmet csak kétféle pasi nézi meg: Az első, aki mindenképpen szeretne a barátnője kedvében járni, és Edward minden feltűnésekor ilyesmit akar hallani: “Júúúújjj, de jóképűűűűűű!”  A második az a típus, akinek a reklámból az jött le, hogy király egy film! (Mielőtt valaki kommentben megkérdezné, hogy én melyik csoportba tartozom, közlöm, hogy egy harmadik csoportba tartozom: kiváncsi voltam, hogy mi vonzza ebben a filmben az embert, és kommentet írok róla.)

Sz’al ismerjük a történetet: Bella nem csak fülig, hanem annál kicsit jobban szerelmes lesz Edward Cullenbe, aki vámpír. Nem öregszik, nem bírja a napsütést, DE nem emberi vért iszik, hanem vega vámpír lett a családjával együtt. Most onnan folytatódik a történet, hogy Bellának az a legnagyobb gondja, hogy öregedik, s szeretné, ha Edward vámpírrá tenné. Szerelme viszont megtagadja a lány kérését, mert félti a lelkét. (Már itt kell ejteni pár könnycseppet! Hát nem ari?!) Muszáj érzelmes búcsút venni, stb stb stb. (Itt jön a többi könny!)S miután Cullenék elköltöznek, Bella keresi a veszélyt, mert olyankor megjelenik neki Edward szelleme. Csak valahogy jól érzi magát Jakobbal is, aki a ló másik oldalára ejtett az evolúció: farkasember lett. S közbe-közbe megvédi Bellát Victoriától. Edward meg akar halni, Bella idejében érkezik, és meglesz a happy end: mindenki boldog!

A film a maga műfajában elfogadható. Szerelmes történet tizenéveseknek, (kicsi) vámpír-farkasember harccal fűszerezve. A történet is (eléggé) elfogadható.

S akkor mi nem tetszik? Hát lenne mit soroljak. Pölö ott vannak az effektek. Na azok olyan gyengék, hogy… kritikán alúli. A vérfarkasok pedig eléggé nem ijesztőek. a méretük az nem rossz mondjuk. Edward is bizti jóképű, de szerintem a púder az arcára egy hajszálnyival többe került, mint a díszlet. S akkor még ehhez jön a nutri-fehér tabletta Jakobnak és a haverjainak, hogy “Minek blúzot venni?! Mutassuk má’ meg, hogy kemények vagyunk! Hát nem?!” S valahogy olyan szokatlan, hogy a napon nem elégnek a vámpírok, hanem csillognak. S a “vágjuk fel az ereinket” zene csak hab a tortán!

Összességében nézve egyszer meg lehet nézni, de az bőven elég. Ennél már a Napnyugtától pirkadatig is jobb, pedig az elég régi! Érdemes megnézni, ha éppen el akarsz tölteni másfél órát idétlenséggel!

Reklámok
Kategóriák:Filmek Címke: , , ,
 1. Kato Kata
  április 26, 2010 - 9:50 du.

  Először is… Ha kritikust keresek akkor hozzád megyek…
  Az én véleményem megoszlik… Az elsőt jónak látom… Nem egy fordulatokkal teli bombasztikus film, de esős napokon bejön… amikor az embernek nincs mit éppen csinálnia és van egy hangyányi hajlama a depressziv befele-forduláshoz… Szal érted?:))
  De a másadik az nagyon felhúzott… Az eset úgy történt h megnéztem az elsőt oszt annyira nagyon akartam látni a másadik részt hogy képes voltam kamerafelvételt leszedni… De nem a rossz minőség mérgesített fel…Hanem a story-alakíttás…

  Igazából óké hogy a csaj annyira szerencsétlen hogy egy vámpírba szeret bele… Előfordul(?!)… Na de hogy utána egy vérfarka karjában találjon vigasztalást az már egy kicsitt sok… Szal nem elég szerencsétlenség egy vámpírt szeretni, utána egy vérfarkast is… Na és annak ellenére hogy ez a Jacob egy életrevaló, sexy pasi… mégis visszamegy ahhoz a gosztáti csirke Edwardhoz… WTF????

  • baresz
   április 26, 2010 - 9:57 du.

   Jaja! Végre egy lány, aki szerint Edward olyan mint a fal… pedig napozott! Plusz ott van a szemétség, hogy Jakót szívatja a csaj, de mikor kell, akkor “Eeeeeddwaaaard!”
   Nekem mondjuk tetszik, hogy akkora a különbség a Cullen és a farkaskölykök között! Válassz: kockás has, vagy piros szem (kontrasztban a fehér pofával)?! De akkor is… a nullát alulról közelíti azért… 😀

 2. stulok
  április 27, 2010 - 8:35 de.

  Hééééé.. azért van 1-2 dolog amit nem vettetek figyelembe.. előszőr is a film storija a könyvet eléggé hűen követi, tehát, ha valami kifogásotok van h Edward utan Jacob, stb., írjatok Stephanie Meyer-nak.. a második dolog az, hogy ha egy kicsit nem csak racionálisan gondolkoznátok, hanem tekintettel lennétek a lelkiségre, hogy ne mondjam pszichológiára, akkor eléggé érthető, h a szakítás után miért és hogyan került a képbe Jacob.. az ember alapbeállítása az, hogy ha fájdalom éri : valahogy eméssze meg, másszon ki belőle.. ez egyedül nem lehetséges! Mi a szöszért vagyunk mi, pszichóterápeuták, ha nem arra h segítsünk a mukiknak elűzni/meggyógyulni a depresszióból! A lány evidens h depis volt,hisz 3-4 hónapon át a könyv is úgy jeleníti meg, hogy üres lapok, a film is eléggé tükrözi ezt. És, ami normális, hogy Bella, baráthiányban szenvedve, Jacobhoz menekült, akivel gyerekkora óta barátok. Hogy a csávó szerelmes lett belé, pech.. hogy nem helyes hogy Bella ennek ellenére önzően a maga jólétére tekintet, de hogy szüksége volt h kimásszon abból a stádiumból, az is igaz s nem lehet kegyetlenséggel vádolni. A stori, ahogy Barni mondta, igen: tiniknek való, gyenge effektusokkal, egy mese habbal,de így is lett tervezve!… úgy kell nézni, mint ahogy pl a “hercegnő és a béka” – t, azt érdekes nem kritikáljuk, mert rajzfilm…? az írónő csak könyvet írt, így képzelte el.. hogy nem remekműnek szánta az is igaz, de mit számit! hogy olyan kapós lett, rengeteg példányban elkelt, s rengetegen nézik s tetszik csak azt bizonyítja, hogy az embereknek egyszerűen egy ilyen stori kell, film-igényük alacsony, a mai világban a kemény s durva filmek (pl. American History X) nem olyan népszerűek, mint pl ez vagy a szirupos sorozatok.. érdekelt a stori? kiváncsiak voltunk rá? az alapstori tetszett? akkor ne kritizáljuk azt, amit nem testesít meg a film..ha más igényeink vannak, ne nézzük meg.. egyszerűen szeretünk olyan dolgokat kritizálni, amit éppenséggel nem kell: ez stori nem felnőtteknek lett szánva, hanem tizenéveseknek,vagy azoknak akik film-műveltésegben gyengén állnak, igényük nincsen vagy egsyerűen bejön az ilyen téma (romantika, erőszakot nem igazán találsz benne, happy end, stb).. ott van még Harry Potter páldául.. nem szeretném boncolgatni azt hogy milyen elemek vannak még e filmekben, ami fokozza, hogy az embereknek tetszedjen, mert kijutok jó messzire..bocs, de muszály volt kimondanom..

  • baresz
   április 27, 2010 - 8:55 de.

   Semmi baj! Azt már tudtam, hogy tetszik a film nekede, de a könyv mégjobban! S örülök, hogy leírtad ide ezeket. De… azé van egy kicsi olyan íze Jakó és Bella kapcsolatának, hogy nemcsak a csávóka udvarol, hanem a csaj is neki, s utána otthagyja.
   Én nem azt kritizáltam, amit a film nem mutat be (mondjuk ha azt kritizálnám, akkor lenne egy pár oldalas bejegyzésem), hanem azt, ami benne van! S nem azt mondtam, hogy jobb lenne, ha mittomén mi lenne benne (mondjuk itt már az sem segít), hanem azt, hogy elég gyengus, ami benne van!
   S hogy erőszak nincs benne? Azé’ van egy-két jelenet!
   A Hercegnő és a béka pedig más műfaj, de majd arról is lesz szó. 😛

 3. stulok
  április 27, 2010 - 10:46 de.

  🙂

 4. április 27, 2010 - 10:49 du.

  Már az első rész ilyen mocskot is fájdalom volt számomra megkezdeni nézni, mindenki ajanlotta, de 10 perc utan belealudtam, gondolom ez sem jobb. Persze ez maganvelemeny, attol masnak tetszedhet :-j

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: