Kezdőlap > Filmek > World’s greatest dad

World’s greatest dad

Robin Williams új, azaz 2009-ben megjelent filmje ez a “Világ legjobb apja”. Először úgy volt, hogy megnézem, me’ ha Robin Williams a főszereplő, akkor érdemes. Utána rájöttem, hogy túl álmos vagyok, s jobb ha beleszundizok egy kicsit. De azután leesett (a tantusz), hogy mégis meg kellene nézni, me’ vagány film lehet.

A történet egyszerű: Lance Claytont alakítja Robin Williams, aki irodalmat tanít abban a suliban, ahová a fia is jár. Lance kavar az egyik tanárnővel (asszem az egyetlen női munkatárs a suliban), de csak titokban. A feleségéről nem tudunk semmit… vagy elvált, vagy lehet meghalt. A fiú, Kyle élete pedig akkörül forog, hogy az apját szívassa, mindenkit lenézzen, és trágárul beszéljen, főleg a szexről. Míg egy napon véletlenül meg nem öli magát “masztizás” közben. Hogy elkerülje a szégyent, az apja úgy állítja be, hogy Kyle felakasztotta magát. S hogy tökéletes legyen a kép, írt egy búcsúlevelet a fia nevében. Ezt leközli az iskolai lap, és mindenkinek tetszik az a Kyle, akit addig mindenki utált, kivéve az egyetlen barátja, Andrewt.

Ok-okozati alapon Lance fia nevében ír egy naplót. És egy csapásra elismert író lesz, amire mindig is vágyott. A filmben végig vártam, hogy mikor lesz mán az a pillanat, amikor leleplezi magát. És olyan 1:24 környékén (bocs, ha meg akarod nézni, akkor ne olvasd el ezt a mondatot!) megtörtént. Szerintem fellélegzett, hogy már többé nem kell titkolnia.

Hogy átverte a világot: mindenki Kyle-fan lett a suliban, mindenhol az ő képe lógott! Mindenki szerette Kylet, aki a könyvvel életeket mentett és változtatott meg! Mekkora pofára esés lehetett hallani, hogy a példaképed valójában hogyan is halt meg. S mégis olyan volt, amilyennek láttad…

A vallomás után az igazgató leseggfejezi Lancet, amibe ő bele is egyezik. Jellemző rá, a film alatt mindig beleegyezik, ha valaki lehüjézi. S mikor a csaja egy kisebbecske pofonnal tudatja, hogy elhagyja, még azt is megköszöni.

Ezután jön a film (szerintem) legobb mondata:

Régen azt gondoltam, az a legrosszabb, ami történhet velem, hogy egyedül maradok. De ez nem igaz. Az a legrosszabb, ha olyanokkal vagyok körülvéve, akik között egyedül érzem magam.

Ami Robin Williams alakításán kívül még negyon tetszett, az a zene… az vagány! S a végén a bíztatás. Levonnám a következtetéseket is, de hosszú lenne, és azt mindenki megteszi magának.

 

Reklámok
Kategóriák:Filmek Címke: , , , ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: