Kezdőlap > Teo > StreetFriend

StreetFriend

Mit is jelent ez a StreetFriend? Egyelőre semmit… azaz CSAK MAJDNEM semmit. Ez a majdnem semmi pedig egy ötlet, aminek a mottója: Szeresd felebarátodat, mint magadat! A lényeg lényege az, hogy hajléktalanok megsegítéséről lenne szó. Persze kemény dolog! Koszosak, büdik, nem tudnak viselkedni! De éhesek, nincs hol lakniuk, és nincs senkiük. Kéregetnek, s ha van apród, akkor adsz nekik, ha nincs, akkor nem!

Miért nem dolgozik? Én tehetek-e róla, hogy ide jutott? Az ilyennek minek segítség? Így is hozzá lehet állni. De úgy is lehet gondolkodni, hogy segítek. Van pénzem, nem azt adom oda, hanem veszek neki valami kaját! S nem lehet olyan nehéz lemondani egy régi ruhadarabról, amit úgyse hordasz már régóta. Ha más nem motivál, akkor gondolj arra, hogy valamikor, valahol, valamiért te is juthatsz olyan helyzetbe, hogy segítség kell.

Szeretni mást annyira mint magam?! Nem jobban, csak annyira! Nem megy?! Lehet! Nehéz dolog meglátni az embert egy-egy csövesben… pedig őt is ugyanaz az Isten teremtette, mint téged, ugyanaz a lélek van benne is, mint benned.

Ezeket (is) szem előtt tartva tárgyalgattunk ma Zsolttal, aki kiagyalta és szeretné megvalósítani ezt a projektet! Viszont egyelőre hiányzik a legfontosabb, az “önkéntes” nevű alapanyag! Olyan ember, aki megvalósíthatónak véli a krisztusi parancsot. Ha úgy érzed, hogy részt szeretnél venni a StreetFriend “program"-on, akkor jelentkezz! Figyelem, a helyek száma korlátozott (max. felhasználók száma: több ezer)!

Az első, a bemutatkozó-kedvcsináló-alakuló-megbeszélős találkozó 2010 május 19.-én lesz a Clinicilor 31 (Living Bar and Lounge Café) szám alatt, 17 órától (Nem titkos megbeszélés, nyugodtan elárulhatod minél több embernek, s ha sietsz akár alapember is lehetsz!). Van egy mailcím is, amin lehet jelentkezni: volunteer@streetfriend.vesszo.ro (Ezt is el lehet kottyintani pár emberkének). A honlap pedig ide kattintva érhető el. Ne felejtsd el: SEGÍTENI JÓ!

Na, akkor jövő szerdán ott talizunk!

Majd’ elfelejtettem! Itt van egy apróbbacska sajtótájékoztató plusz egy erdely.ma cikk is a fentiekkel kapcsolatosan!

Reklámok
Kategóriák:Teo Címke: , ,
 1. május 14, 2010 - 11:33 du.

  Bizony, bizony, szeretettel várunk mindenkit, remélem nem férünk be mindannyian és a teraszon kell megtartsuk az ülést, de nem baj, csak minél többen legyünk 🙂
  Köszönöm a segítséget Barni, vegyük a dolgot Humphrey Bogartosra : This is the beginning of a beautifull friendship 🙂

  Üdv,
  G.ZS.

  • baresz
   május 14, 2010 - 11:35 du.

   🙂

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: