Kezdőlap > Blogol > Így netezünk!

Így netezünk!

Már régóta érdekelt, hogy másnál is ennyit zsunnyog-e a gép a neten, vagy csak az enyém. Hol lusta voltam, hol dög arra, hogy utána nézzek! Most viszont leírni is sikerült, hála a netnek!

Ki az, akinek nincs valamelyik a következők közül: Hi5, Facebook, MySpace, Iwiw, Twitter? Nyújtsa fel a kezét az, aki nem napi rendszerességgel használja a Yahoo Messengert, az Msn-t, vagy a Skypet! Vagy mindhármat és esetleg egy negyediket is! Na erről van szó! Életünk az internet. Ez az a legális drog, amit előszeretettel fogyasztunk éjjel-nappal, és még a fennmaradó időben is! Ha megyünk valahova, az első kérdések egyike: Van- wireless? 😀

Emlékszem, a Youtube-ról még nem is tudtam, de már volt képem a Hi5 oldalán! Azóta elfelejtettem a jelszavam, amit nem is sajnálok (vajon miért nem? 😀 ). Ha figyelmen kívül hagyjuk is az állandó ablakocskát, ami keleti lánykákat ajánlott, akkor is válogathatunk a nemtomhányszázésezer fehérneműs kép közül. Mindenki mindenkinek az ismerőse, barátja! S csak nézed, hogy nem ismered aki kommentelt, de édes vagy szerinte!

Jön a Facebook. Itt már mindenkinek egyforma az adatlapja, nem idegesít a sok csillogó-villogó csillag, virág, bogár, napocska s mittoménmi! Itt azé’ lehet kapni értelmes dolgot. Az ismerősöket megkeresed, felveszed csoportba, kommenteled a képeit, és tageled rajta magad. S ott a sok vagány játék (mindenféleville), ahol szomszédolni lehet s mindenféle! Jól le tudja kötni az embert, mondjuk tanulás helyett!

Hasonló az Iwiw is, csak éppen magyar! Meghívó kell, ami mutatja a színvonalat! Itt aztán mindenki itt van, aki számít… és főleg magyar! (Vajon honnan jön a rowiw?) Volt osztálytársak, tanárok, szomszédok, volt és jövendőbeli szerelmek, anyós, após bármikor bejelölhet! S utána ott vannak a klubok (csoportok?), ahova lehet és jó tartozni. Hasonló a MySpace is, de asszem egyre haldoklóbb. Aki híresség s nincs MySpace-s oldala, az nem is híresség! Kép, videó, link annyi, mint fa az erdőn! Ha látsz valakit, azonnal a barátod lehet, csak ID-t kell cserélni!

S ha már valami újat tettél fel, akkor gyorsan kell lőni egy linket a Twitterre, hogy a követőid keressék fel az oldalad, és kommoljanak! S neked jöjjenek a mailek, ha kell, ha nem!

Közben pedig itt a Yahoo Messenger. Na messen lehet uzcsit dobni ami kir4ly&tokre olvashatatlan! lol :p Biza! Ki se kell mozdulj a székedből, hogy tudjad, Jancsika a szomszédban Countert játszik, s Mariska a Spritzben Colát iszik a barátnőjével! Mert ott van a mess! Mondjuk ritkább az, aki MSN-t használ. Nem mintha rosszabb lenne (vagy elfelejtette volna a jelszavát és az IDját, mint én), hanem csak mert! 😀 A Skype az telefonálni jó, én is azon szoktam! Viszont van olyan ismerősöm, akinek a gépe induláskor indítja a Yahoo Messengert, az MSN-t és a Skypeot is! A laptopja egy kommunikációs központ!

S hogy mindenki képviselje magát minden téren, megemlítjük a blogokat is! Napló, nem szeretem ezt a szót, inkább marad a blog! Na itt aztán van annyi, mint a nem is tudom mi… sok! Mindenki feltesz valamit, aki nem jó közösségi oldalra! Az induló blogok nagy százaléka az első hat hónapban befuccsol! Van, aki tematikusan, van, aki nem tematikusan mutatja meg, hogy ő igenis tud! (Mint például én is!) Önreklámozás? Lehet azt is mondani… De ha nem lennék, most nem olvasnád ezt a bejegyzést (Köszönd meg 😛 ).

Nos, kedves jövendőbeli szülők! Remélem mindenkit meggyőztem, hogy internet nélkül nem lesz a gyerekükből senki! Vagy mégis?

(Köszönet, Pinti Attilának, akinek az írását felhasználtam!)

Reklámok
Kategóriák:Blogol Címke: , , , , ,
 1. május 18, 2010 - 8:36 de.

  ez igen szeretem ezt a blogot sok hasznos dolog van benne!a webcamokrol irtal nem is figyeltem?

 2. Kato Kata
  május 18, 2010 - 2:54 du.

  igazat adok, és hogy ezzel épp elentmondok önmagamnak, azt ez a comment bizonyítja:)

 3. baresz
  május 18, 2010 - 5:18 du.

  Ez van, Kata! Viszont én is beletartozom abba a bandába, aki szinte mindig netezik! Így nem kell lemondj te sem a netezésről!

 4. Kato Kata
  május 18, 2010 - 8:36 du.

  nem is fogok… de egyrészt fogom moderálni… például nem nézek meg minden hülyeséget… de olvasok újságot és kulturálódok… és egy kicsitt olvasok blogokat meg egy hangyányit facebookozok:) de ennyiiiii:D:D

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: