Kezdőlap > Teo, VH > Robot pap

Robot pap

Nem meglepő robotokról beszélni. A vezető robotgyártók egyre inkább szeretnék tökéletesíteni a gyártmányaikat. Legyen okosabb, legyen  szebb, stabilabb, programozhatóbb. Robot hatástalanítja a bombát, robot a Marsra és most robot a pap helyett!

Japánban, a Tomohiro Shibata és Satoko Inoue esküvőjén egy robot pap volt a szertartásmester! Mindketten robotokat fejlesztő cégek munkásai, a munka hozta őket össze. Egyértelmű volt számukra, hogy a világon ők legyenek az első jegyespár, akiket egy robot ad össze.

Olyan romantikus! Egy 60-70 centi magas kábelből és vasból álló tárgy adja össze örökre az embert a párjával. Nem a megélhetésem féltem! 😀 Lehet azért nem tetszik, mert szokatlan, és ami szokatlan, az majdnem mindig hülyeség is! Amire végzek, már mindenki robot papot akar, mert az a trendi. Majd beállok robot-koordinátornak!

A gyártó, a Kokoro cég elsősorban múzeumokba tervezte a 70 ezer dollárt érő masinát. Mivel könnyen programozható, ezért szinte bármit elvégezhetne az emberek segítésére. Talán még eskövői kiadást is gyártanak belőle!

 

Reklámok
Kategóriák:Teo, VH Címke: , ,
 1. május 19, 2010 - 9:39 de.

  Te Barni, én is láttam pár napja ezt a cikket valahunn s már akkor eszembe jutott, hogy mekkora szívás 6 évig tanulni és magadat ennek a hivatásnak szentelni, aztán még 2 évet lehúzni segédlelkészként,aztán mire kapnál saját községet arra azt mondják, sorry kicsibarétom, mostmár Kichiko Ichiko robotka végzi helyetted a lelkészi teendőket, mert és mert és mert 🙂
  Azért a viccen túl, ez egy picit aggasztó. Habár remélem csak a nagy vizen onnan lesz trendi,habár hajlamosak vagyunk mi is minden idiótaságot majmolni, remélem azért ezt nem fogják az egyházak egykönnyen befogadni 🙂
  Szép napot és tal. délután!

  • baresz
   május 19, 2010 - 9:45 de.

   Az erdely.ma oldalán láthattad! Nekem egyik teológus ismerősöm küldte el. S hogy befogadjuk-e? A katolikusok lehet, mert könnyebb a robotot programozni (mondjuk kiiktatni a gyerekverés-opciót, vagy a divatos homoszexi-hajlamért felelős áramkört)! Remélem én is, hogy nem lesz nálunk ekkora divat (hogy ne haljak éhen)! Elég, ha eljött a “Tokiói hajsza” ez is nem kell!

 2. stulok
  május 19, 2010 - 2:20 du.

  Szerintem nincs jobb dolguk azoknak az embereknek akik ilyen ötletekkel előállnak.. s milyen borzalmas.. ez csak arra utal, hogy milyen véleményük van a papi szakmáról: csak egy szöveget kell elmondaniuk, amit egy robot is képes elmondani, s kész? hol marad a lelkigondozás, a betegek látogatása, minden ember más problémával fordul a paphoz, a fizikai segítség, s még egy csomó minden..? vagy értsem úgy hogy a standard szövegekről lenne szó? s akkor is, hogy lehet olyan érzelemmentes szöveget elmondani egy örömünnepen, vagy egy temetésen..? Amikor az áldás olyan személyes kéne legyen.. hogy lehetne trendi egy ilyen robot? s ha azzá is vállna, nem hiszem hogy az embereknek annyi pénzük lenne, hogy állják ezt a “moft”-ot.. őszíntén, engem megijjeszt ez az embert-helyettesítő akármi 😦

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: