Kezdőlap > Blogol > Erdélyi magyarként veszélyforrást jelentek

Erdélyi magyarként veszélyforrást jelentek

irre2073 A román Legfelső Védelmi Tanács (CSAT = Consiliul Suprem de Apărare a Ţării ) szerint az államra a legnagyobb veszélyt a törékeny nemzetközi pénzügyi viszony és az irredenta megnyilvánulások jelentik. Mellékesen megemlítették az oktatás minőségének gyengülését is, akárcsak a klimaváltozást. Azé’ arra kiváncsi lennék, hogy a globális felmelegedést hogy hatástalanítják. 

A tanácskozáson, amit az elnők hívott egybe, nem annyira a “dezechilibrele bugetare, cauzate de decizii politice gresite” foglalkoztatta a honatyák értelmét, hanem az állítólagos hadjárat, amit a sajtó azért folytat, hogy lejárassa az állami intézményeket. (Mondjuk érthető is, hiszen a fizetésük felülről súrolja az eget!) A vezetők szemében az erdélyi magyarok kockázati tényezőt jelentenek az állam számára. Ebből a szemszögből már érthető a román titkosszolgálat(ok) megléte. Persze, figyelni kell a magyarokat s a magyar intézményeket. Lehet, hogy a CEC tetejéről most is kukkol valaki távcsővel, hogy éppen bejegyzést cirkálok a blogomra. Fel is kapcsolom a lámpát, hogy ne kelljen meresztgesse a szemét a szemét! 😀

Az erdély.ma is lehozta a cikket, és a kommentek elég megoszlóak az irredentizmus tekintetében. Van, aki azt mondja, hogy nem kell félnünk. Van, aki szerint kell félni. Van, akinek az a jó, ha tőlünk félnek. Olyan is van, aki szerint egyiknek sem kell félni a másiktól. Az állam azért fél, mert aki elvett, attól visszakérnek, aki vétkezett, azt számon kérik. A kisebbség azé’ fél, mert kevesebben vannak.

De csak most jöjjön rá erre a kormány!? Eddig nem is gondolták volna, hogy az erdélyi magyarság nagyrésze (!) vissza szeretné csatolni Erdélyt Magyarországhoz? Az “Autonómiát Erdélynek” szlogen eddig nem mondott semmit nekik? Még az hiányzik, hogy a magyarokra kenjék Románia válságát… s esetleg a globális változást is. Úgy kellene bánni a kisebbséggel, hogy az ne fenyegetést jelentsen, hanem megerősítsen, ha éppen kell. Lehet, hogy ezt magunknak is köszönhetjük, a vezetőinknek is… Csak azt nem tudom, ha mi vagyunk a veszély forrása, akkor miért nem akarnak megszabadulni tőlünk? Ha úgyis olyan rosszak vagyunk, hátráltatjuk a nagy Romániát, akkor miért nem szúrnak ki a románok a magyarokkal, s adnák vissza Erdélyt?

Ne féljünk, tőlünk se féljenek, ha nincs amiért!

UI: Ezzel az irredenta képpel bizti én is veszélyforrás lettem most! 🙂 Az a 23 ember, aki olvassa (ne röhögj, te is olvasod!) megfigyelés alá kerül!

Kategóriák:Blogol Címkék: , , , ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Hozzászólás