Kezdőlap > Blogol, Info > Szorul a torrentezők gagyamadzagja

Szorul a torrentezők gagyamadzagja

Torrent Míg a Google zeneletöltőt indít, addig a Harvard tudósai azt állítják, hogy az illegális letöltés nem befolyásolja a médiaipar csökkenő bevételét. A médiaipar sokkal többet kaszálhatna, ha olcsóbban tennék elérhetővé a kiadványokat, s nem sírnának állandóan, hogy az illegális letöltésekkel mennyire megkárosítják szegény zenészeket.

Mint mindig, az éremnek most is van másik oldala. Ne menjünk messze, csak a magyarokhoz egyelőre. Pár nappal ezelőtt Budapesten lefoglaltak kb. 50 szervert, terrában kifejezve 500 terra adat volt a szervereken. Így szüntek meg Magyarország legnagyobb torrentoldalai, a torrentező közösség nagy bánatára.

S akkor mi a helyzet más országokban? A franciák létrehozták a HADOPIt (Haute Autorité pour la Diffusion des Ouvres et la Protection des Droits sur Internet), ami készen áll arra, hogy az IP címek azonosítása után nekikezdjen a figyelmeztetéseket kiküldeni. Tehát már IP cím szerint is kiszúrhatják a torrentezőket. S ha a felszólításnak nem teszel eleget, akár blokkolhatják is a hozzáférésed a nethez. Az EU pedig kiáll az internetblokádok mellett, mert több országban is bevállt már.

Az USA kicsit ennél is durvábban veszi a dolgot. A filmekből jól ismert FBI (nem, ez nem a Female Body Inspector rövidítése 😛 ) is részt vesz a kalózkodás elleni harcban. Amerika létrehozott egy 50 fős elit alakulatot, akik eljárásokat kezdeményeznek azok ellen, akik illegálisan töltenek le zenét, filmet, játékot, programot. S ez sem elég, mert felkérik az egyes követségek dolgozóit, hogy ők is lépjenek fel a kalózkodás ellen.

Szóval akkor hogy is van a torrenttel? Mikor kezdeményezhetnek ellened eljárást? Ha nem töltesz fel, akkor is megbüntethetnek? Lefoglalhatják az egész géped, vagy csak a wincsit? Mi van, ha elfelejtett a titkosított anyagok jelszavát? Van pár fórum erről.

Reklámok
Kategóriák:Blogol, Info Címke: , , ,
 1. stulok
  június 28, 2010 - 2:25 du.

  .. s akkor végülis, mi van? 🙂 nukum film/zene leszedés?

  • baresz
   június 28, 2010 - 3:26 du.

   Csak mint eddig (de mi eddig sem töltöttünk le semmit)… nálunk nem hiszem, hogy mostanában bekopogtatna egy FBI ügynök, s levelet lobogtatna, amiben felszólítanak, hogy hagyd abba az illegális letöltéseket! 😛

 2. június 28, 2010 - 8:32 du.

  Hát.. nem is tudom 🙂 meséltem neked h az ügyvédeimnek milyen kliensei voltak 😛

 3. szbati
  július 6, 2010 - 9:34 du.

  sziasztok!

  a film/zene nem fogja rád uszítani az efbiájt (a helyi rendőrséget lehet 🙂 ), azonban vannak olyan dokumentumok, amelyek igen 🙂 – és nem a meztelen testű emberi lények különböző tesi kapcsolatok pozicióit megjelenítendő képsorozatokra gondoltam 🙂 🙂

  Üdv,
  szbati

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: