Kezdőlap > Blogol > Halloween

Halloween

halloween Az ilyen amerikai divatról, mindig a Rammstein – Amerika száma jut eszembe. Különösen az a kép, amikor a buddhista gyerkőcök hamburgerrel tömik magukat. Egy másik jellemző kép, ami a “Szabadság, szerelem” c. filmben van: Karcsit az igen tisztelt pártvezető megkínálja IGAZI rágóval és IGAZI Colával. Mert hát Amerikai. Így vagyunk mi is!

– Halloween? Persze, kérek, Amerikai!

De hogy mi ellen véd, mire jó, vagy mi az, nem tudjuk. Divat, olvadjunk be mi is, legyünk műanyag! Október 31.-ről ez jut eszünkbe: töklámpa, buli! Nem akarok most arról papolni, hogy ez a nap a reformáció napja. Az nem divat. Így marad a Halloween. Nem az én tisztem felvilágosítani az embereket arról, hogy mi is ez az ünnep, honnan is terjed. ezt már megtették előttem. A wikipédia is okos, ott is lehet olvasgatni róla.

Az én gondolatom csak az róla, hogy akkor ügyesen ünnepeljük a függetlenség napját is. És el lehet felejteni az olyan dátumokat, mint március 15.-e, augusztus 20.-a, október 23.-a. El lehet felejteni, hogy nekünk is van olyan, hogy farsang. Plusz ehhez jön szerintem, hogy bulizással jól fel lehet készülni másnapra, Mindenszentek ünnepére, mikor az emberek a már nem élő hozzátartozóikra emlékeznek. Tudom, nem hivatalos ünnep a református egyházban, mégis elterjedt… Nem húúúdenagy magyarkodásból írtam ezeket le, hanem csak azért, mert szúrja a szemem, hogy sokszor döngetjük a mellünket a piros-fehér-zöld alatt s közben lassan elfelejtjük, hogy mit is jelent az a három szín…

Mindenkinek jó Halloween-partyt!

Reklámok
Kategóriák:Blogol Címke: , , , ,
  1. Putnoky
    november 4, 2010 - 1:01 de.

    Tanulsagos…:)

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: