Kezdőlap > Blogol, VH > Humor

Humor

smiley A humor a bölcsek esernyője, mondta Erich Kästner. És milyen jól tette, hogy mondta. S milyen jó, hogy Peterdi Pál is megfogalmazta: Akinek van humora, az mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes. Máris két dolog, amivel feltételesen szoktam magam vigasztalni! De két része van mind a két mondásnak. A humor és a tudás. S hogy érvényes legyen rám mindkét állítás, hát egyszerűen csak azt kell elhitetni magammal, hogy megvan bennem az első, a feltétel: a humor. (Az X-Faktor asszem nincs meg, de majd megkeresem! 😀 ) Ezt úgy lehet elérni, hogy olyan mondatokat kockáztatok meg, amik mások szerint hülyeség, mosolyognivaló, vicces, szórakoztató. Tehát nincs túl nehéz dolgom, elég nagy a skála. S ha már megvan a humor, akkor jön a többi: a bölcsesség. Ez már csak olyan plusz az egészben, amitől az ember jobban érzi magát.

Ha elhitetem magammal, hogy van humorom, akkor onnantól kezdve már minden más. Vannak olyan viták, amiket egy humoros megjegyzéssel könnyen el lehet ütni. Vagy éppenséggel megelőzni, hogy két emberke egymásnak essen. És akkor jön a gyanúsítgatás, hogy “sose nősz fel”, “nem tudsz komoly lenni”!

De van még valami! A nagyképűség. S ez onnan eredeztethető, hogy nem mindenki hiteti el magával, hogy van humora. Sőt, talán nem is akarja elhitetni magával. Mert könnyebb fapofával lehülyézni a nevető embert. Na az ilyen embereken tud a legjobban nevetni a “humortbeképzelő”. Ugyanakkor a komoly ember a legnagyobb veszély. Mert nem érti a viccet, és akkor nagyképű, beképzelt, pofátlan vagyok! Lehet, hogy csak egyszerűen irigykedik? Egy ideig próbáltam magyarázni nekik, hogy “Ez vicc. Tudod, mint a tévében, poénnal a végén! De nem esik le. Na ha nem esik le, akkor megérdemled, hogy ilyen légy!”

Viszont rájöttem, hogy mi a megoldás! A tévé! Pl. vegyük a Showdert: humoros emberkék kiállnak és mondják a marhaságot. Ha valaki lehülyézi őket, az is arra vonatkozik, hogy milyen jól szövegelnek. Van, akinek bejön a poén, és van akinek nem! Még szerencse! Képzeld el, mi lenne, ha egy fapofa kezdene humorizálni.

De felteszem az emberiség egyik legnagyobb kérdését: milyen lenne az élet humor, mosoly, nevetés és poén nélkül? Hát, akkor nem tudnám azzal vigasztani magam, amit Erich Kästner mondott valaha… és bizonyára nem csak egyhangúbb, hanem nehezebb is lenne az élet!

Reklámok
Kategóriák:Blogol, VH Címke: , , , , ,
 1. pillangó
  január 11, 2011 - 2:21 du.

  A humor, ami neked mindig jól ment….

 2. macko
  január 12, 2011 - 11:17 de.

  Varjuk, h elolvashassuk pillangó kommentálását az iskolánkról…Köszi

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: