Kezdőlap > Blogol > Nemcsak optimistábbak, hanem olvasottabbak is vagyunk

Nemcsak optimistábbak, hanem olvasottabbak is vagyunk

Kedves anyaországi testvéreink! Valamikor 2004 decemberében mintha lett volna egy szavazás, aminek az eredményét a wikipédia így jellemzi: “a magyar politika és a határon túl élő magyarság kapcsolatát azonban hosszú távon megterhelte”! Esetleg lehetne értékelni a híres és halhatatlan Gyurcsány Ferenc szavaival is, ha trágárul beszélnék. S miért írom le mindezt? Mert olvastam egy aprócska cikket a kitekinto.hu portálon.

Valamikor a millenium környékén(anyaországiaknak értsd: 2000 körül) Gereben Ferenc készített egy felmérést öt országban: Magyarország, Szlovákia, Románia, Ukrajna, Jugoszlávia. Ebből nem csak az derült ki, hogy a határon kívüli magyarok optimistábbak(anyaországiaknak értsd: derülátó, bizakodó), hanem az is, hogy olvasottabbak vagyunk! Ez azért valami! Mi nem azért vagyunk magyarok, mert a határon belül élünk, hanem azért, mert magyarul beszélünk és a magyar kultúrát valljuk magunkénak. Vallásosabbak is vagyunk… azaz voltunk a felmérés idején!

Most, hogy megnyíltak a határok és megtörténtek a könnyes ölelkezések, a magyar NEMZET nemcsak optimistább, hanem vallásosabb és okosabb is! Ennek ellenére ha Magyarországon kirándulunk, nyugodtan le lehet olázni mindenkit!

Reklámok
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: