Kezdőlap > Blogol > Székelyföldi legendárium

Székelyföldi legendárium

image_gallery Egy mulasztásomat szeretném bepótolni! Valamikor a múlt esztendőben találtam rá a legendarium.ro oldalra. Teljesen odavoltam érte! Végül is eredeti ötlet, ami értéket is képvisel. Most, mikor a könyveket halomszámra digitalizálják, miért ne lehetne az emberi emlékezetet is digitalizálni?! Ami egyszer fent van a neten, az el nem veszik onnan, vagy csak ritka esetben! S kinek szúrná a szemét egy ilyen oldal? A Transindexet kivéve, akik meg is adták a murok díjat, ami nem egy kimondottan pozitív díj.

Ma reggel ismét eszembe jutott az oldal s fel is léptem. Egyből kattintok, hogy meghallgassam Bardócz-Miklósvárszék legendáit, de sajna csak egyetlenegy legendácska van feltöltve. A képek ott vannak ugyan, ha a zászlócskákra kattintunk, csupán hang nincs. A többi széken sem sokkal rózsásabb a helyzet! Zászlók vannak, rajzok vannak, hang csak ritkán! S akkor miért került fel az oldal netre? Fazakas Szabolcs, a kitaláló erről ezt mondta a mannának: Azért indítottuk el, mert nagyon nagy volt az érdeklődés. Ugyan még tart a digitalizálás, és valószínűleg sok idő telik el addig, míg a honlap elnyeri a végső formáját, de már nem bírtunk ellenállni a közösség „nyomásának”.

Szerintem egy kicsit elsiették. Nem én vagyok az egyetlen, aki várja, hogy kész legyen a térkép, teletűzdelve kicsi zászlócskákkal, amik elindítják a legendák, mondák hanganyagát! Megéri felkukkintani, s belehallgatni a mostani szegényes hanganyagba is! Mintha érdemesebb lenne ezzel foglalkozni, mint az autonómia zászlóját lengetni s teletorokkal kiabálni alóla s leveleket írogatni!

Reklámok
Kategóriák:Blogol Címke: , , , ,
  1. február 25, 2011 - 5:37 du.

    ebben is egyet értek veled.

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: