Kezdőlap > Blogol, otthon > Játékajánló Románia vezetőinek!

Játékajánló Románia vezetőinek!

Van az a játék, a Stronghold. Egy elég egyszerű stratégia játék. Van egy várad, annak a tetején ül a várúr, akit mindenképpen meg kell védeni. Ha meghalt, vége a küldetésnek. Felhalmozod a kaját, kiképzed a sereged, fejlődsz és teljesíted a célokat, amiket a játék adott meg. Ennyi az egész. De mégsem az a darálós, ÉdzsOfEmpájörszös vagy Sztárkráftos stratégia. Mostanában, mikor meg-megcsinálok egy pályát, közben mindig Románia jut eszembe.

A játékban van egy várad, ahova összegyűlnek az emberek. Ahhoz, hogy minél többen gyűljenek, pozitív kell legyen a hangulat. Ég a tüzecske a vár előtt, odagyűlnek az emberkék. Ha túl nagy az adó, vagy kevés a kaja, akkor a tűz felett a kicsi karika piros lesz, s a Dzsin máris mondja, hogy elköltöznek az emberek, mert nem elégedettek. S akkor jut eszembe, hogy “Álljunksza meg! Ezek csak dolgoznak, mint az állatok, de nem kapnak semmit?!” S akkor kisebb adót vetek ki, építek kocsmát(A sörnek itt is nagy pozitív hatása van!), templomot. És máris gyűlni kezdenek az emberek a tűz körül, jobban és többen dolgoznak. Búzát kell vetni, malmot építeni és pékséget, ahonnan a kenyér bekerül a raktárba, ahonnan lehet kajálni. Ha nagyobb lesz a fejadag, az általános hangulat növekszik. S akkor kap az ember olyan címeket, mint “Áldott és imádott” vagy “Szegény és imádott”!

Ha tűzvész üt ki, a hangulat ismét romlik. Kutakat kell ásni. Legyen közbiztonság. És ha az emberek elégedettek, mindig kerül munkás, még ha páran el is égnek. Lehet kereskedni is. A piacon eladod a fafelesleget, a kőfelesleget. Kapsz érte sok értékes aranyat. Amire lehet ismét kaját, fegyvereket venni.

A várúr sem ül mindig a vára tetején, és nincs körülvéve katonákkal. Nem foglalkozik a biztonsággal, hanem járkál az egész faluban…  feltéve ha lehet falunak nevezni! Ő a góré, megtehetné, hogy otthon csücsül, de nem, ő járkál mindenfelé. Mindenhol ott van. Vagy azért, hogy felügyelje a parasztokat, hogy dolgozzanak, vagy azért, hogy lássa: mire lenne szükség, mi van a birodalomban. Hogy tisztában legyen mindennel.

Egy ilyen játék kellene a domnu presedintenek és a domnu prim-minisztrunak! Kicsit gyakoroljanak. Kíváncsi vagyok, hogy a mostani hozzáállásukkal hány perc múlva mondaná azt a társaság, hogy ők otthagyják a tűzet, elvándorolnak, mert nagyok az adók, nincs kaja, csak a munka! Az is lehet, hogy a saját parasztjaik gyújtanák fel az egész kócerájt. Hátha elgondolkoznának azon, hogy ez valahogy így van a valóságban is, nemcsak a sok kicsi kódocska világában. Vagy egyet legyintenének: “Un zsok proszt” Az. A valóságban nem lehet csak úgy otthagyni a tűzet, és menni amerre lát az ember!

Minden esetre, ajánlom a fent említett úriembereknek ezt a játékot. Gyakorlatnak megteszi!

Reklámok
 1. február 27, 2011 - 1:46 de.

  Elég elé van Románia..:-j Van az a játék, hogy Counter Strike, ahol beengednek egy zárt helyre és egymást kell ölni! Én azt ajánlanám nekik..:D

  • baresz
   február 27, 2011 - 1:48 de.

   Te vagy gyors, kicsi fiam! :))
   Az sem rossz… de ott általában mindig a legsunyibb, leggazemberebb, vagy a legnagyobb terrorista csapat nyer! Ugyanott vagyunk! 😀

   • február 27, 2011 - 2:15 de.

    Há az embör ügyeközik, ahogy a képösségei megengedik ;))

 2. február 27, 2011 - 9:59 de.

  Vajon nem fogják betiltani ezeket a játékokat is?

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: