Kezdőlap > Blogol, otthon > Unalmas kilátástalanság

Unalmas kilátástalanság

Unom már, hogy bármit olvasok, nézek Romániával kapcsolatosan, mindenhonnan a kilátástalanság ordít! Megérteném, ha panaszkodnának azok, akik két sommerség között dolgozgattak valamit. Az ilyenek mindig panaszkodnak, hogy nincs munka! Az ilyenek hasonlítanak a sittesekre: Elítéltek, de ártatlanul! De amikor már tanárokat, orvosokat, szakmunkásokat küldenek el, akkor mi lesz? Az lesz, hogy nem lesz, aki nevelje a gyermeket, aki a betegeket rendbe szedje, aki csináljon egy széket, egy ágyat, egy bútort! Aki megtermelje a búzát a kenyérhez!

Őszintén, unalmas ez a helyzet! Komolyan! Unom, hogy mindenhonnan ez folyik, s az a legborzasztóbb, hogy igaz! Hol vannak már azok az idők, amikor a szülőkkel folytatott beszélgetésben a “Hogy vagy? Mit ettél?” után nem az hangzott el, hogy nincs fizetés, nagy a munkanélküliség, nem tudják, mi lesz?

De fel a fejjel: domnu Bok mindig elmondja, hogy már vége a gazdasági válságnak, vagy azt, hogy lassan kezdünk kilábalni belőle! Miből? Azt sem tudja, hogy melyik zsebében van több pénz, amit kivesz az utca emberének zsebéből. A szolgálati Audija, VolksWagenje vagy BMW-je sötétített ablaka megcsalja a szemét. Le kellene engedni azt az ablakot, s kinézni rajta! Ha mer! Mert a sötétített ablak azt mutatja, hogy minden milyen szép, folyik ki a pénz az emberekből, mindenki mosolyog, mert elégedett! De ha beülne egy Dácsiba Bösze barátjával, s azzal furikázna végig Románián, a saját zsebből fizetett ötlejpluszos benzinnel, s a saját pénzén venné meg az ételét, s a turkálós farmert, akkor rájönne, hogy bizony a parlament magasából nézve könnyű optimistának lenni. Onnan könnyű!

Mindenesetre gratulálok a fent említett kedves és szimpatikus emberkéknek! Sikerült kiképezni egy olyan társadalmat, egy olyan nemzedéket, aki a jég hátán is megél! Az elkövetkező kormányok pedig majd nekik kell sírjanak, hogy nemhogy az aszfaltot lopják el az utcáról, hanem a levegőt is!

Sorozatban a második bejegyzésem nagy hazánk kis problémájáról. S ki tudja hány hasonló bejegyzés született már erről a témáról! Viszont erről nem érdemes írni! Ezért nem is fogok egyelőre! Majd… ha a helyzet változik! Most arra gondolok, hogy majd, ha jóra változik. Csak nemtom, lesz-e olyan! Addig is csapjuk be magunkat, és higgyük el Bokbá’-nak, hogy mostantól minden jobb lesz!

Közben eszembe jutott egy érdekes kérdés: vajon mikor lesz az, amikor végső kétségbeesésükben a többség kikiáltja, hogy a magyarság a hibás a válságért?!

Sok sikert a megmaradáshoz!

Reklámok
 1. március 3, 2011 - 10:23 du.

  Unom már Simon Barnit…nem kicsit…nagyon 😉

  • baresz
   március 3, 2011 - 10:54 du.

   Kölcsönös! 😛

 2. Molnar Zsolt
  március 4, 2011 - 2:41 de.

  Hát ez nem fog változni. Pontosan addig nem, amíg az emberek azt sírják: “jááááj, há nem tudom mi lesz, nem adnak munkát, nem adnak kenyeret, én nem tudom mi lesz…”

  Az amerikai pionirok nem ezt mondták, ők azt mondták: “odamegyek, és megcsinálom. Az lesz, amit én akarok, és azt én megteremtem magamnak bármi áron, utána megvédem én magam. Mert az én életem az én dolgom. Büszke vagyok arra, hogy én csinálom”.

  Csináltak is magunknak egy szép nagy erős büszke országot.

  Na, abban a pillanatban beindul az élet, amikor abbahagyják a zemberek a zokogást és elkezdenek valóban dolgozni. És elkezdenek csakis magukra szÁmÍtani.

  • baresz
   március 4, 2011 - 11:23 de.

   Egyre többen mondják azt, amit az amerikaiak! Ők azok, akik a világ minden országába elmennek dolgozni! Viszont most nincs akkora üres terület, hogy országot lehessen építeni rajta! Így abból kell dolgozni, ami van…

 3. március 7, 2011 - 3:42 du.

  Itt csak szépet és jót lehet olvasni: http://www.erdofule.ro 😀

  • baresz
   március 7, 2011 - 6:01 du.

   Még szép! 😀

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: