Kezdőlap > Blogol, Teo, VH > Tényleg nem változik az ember?

Tényleg nem változik az ember?

1367 Asszongyák az ember nem változik. Márpedig ez nem igaz! Igenis változik, minden emberke. Még te is. Én is. S ez így van jól. Ha nem változnánk, mindig ugyanazokat a hibákat követnénk el. Nem tanulnánk semmiből. Csak körbe-körbe szaladgálnánk, mint a mókuskerékben.

Egyszerű logikusan levezetni: Az idők változnak. Ez elcsépelt, közhely és általánosan elfogadott. Ahogy az is, hogy az ember mindig alkalmazkodik. S ha az ember alkalmazkodik a változó világhoz, akkor ő maga is változik. Hanem nem lett volna forradalom, az idősebbek nem Fészbúkoznának, s Románia sokkal jobb állapotban lenne. Van egy ismerősöm, aki hollandabb a skótnál. Fiatalkorában biztos nem ilyen volt. Az idő, a körülmények változtatták pénzzé a vérét s minden gondolatát. Változott!

Mégis van valami, ami nem változik az emberekben. Vannak tulajdonságok, amik ott vannak bennünk. A lelkünkben, szívünkben, tudatunkban, sejtjeinkben, minden egyes atomban. Olyan erős, hogy bármennyire nem szeretjük, és teszünk ellene, mégis megmarad. Soha nem fog változni. Ha a giccs az, ami gyönyörködteti a szemed, s az autód tele van macikkal, megszokod, s 70 ;ves korodban is ugyanolyan karácsonyfa lesz a kocsid. S akkor bólogatnak a kapu előtt a kortársaid, akik a padon ülnek, hogy “Ez a Pityipalkó nem változik!” Dehogynem. Változik, csak nem ebben. Ők akkor is azt látják benned, aki valaha voltál, akinek megismertek. Mert van pár ügyes kicsi skatulya a lelki kamrájuk polcain, s azok tele vannak emberekkel. S hiába próbálsz az egyik dobozkából átmászni a másikba, nem sikerül. Ha egyszer beleraktak egy ilyen dobozba, akkor benne maradsz!

Tetszik vagy sem, az ember változik is, nem is. Csak az kellene, hogy a rossz változzon jóvá, s a jó maradjon meg jónak, ha egyszer mód van rá!

Reklámok
Kategóriák:Blogol, Teo, VH Címke: , , , , , ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: