Kezdőlap > Blogol, otthon > Pozitív diszkriminációt a székelyföldi románoknak!

Pozitív diszkriminációt a székelyföldi románoknak!

Az erdély.ma-n olvastam régebben, hogy a székelyföldi románok féltik a jogaikat. Akkor legyintettem egyet, gondoltam, úgyis elül. A cikk azóta ott van a legolvasottabbak között. Elég sok komment is érkezett rá. Sorolnak különféle módszereket az ügyesebbnél ügyesebb és okosabbnál okosabb emberkék, hogy mit lehetne tenni a helyzet megoldásáért. Aki akarja, olvassa el!

Ahogy a riporter is fogalmaz, az összezördülések megmaradnak a személyek szintjén. Talán innen származtatható “Lacatusu” határtalan hazaszeretete is. Lehet, hogy valaki magyar volt a családban, akiből aztán Lakatos helyett “Lacatusu” lett, határtalan hűséggel és szeretettel a haza iránt. Aztán a komolyságáról mindent elárul az az egyszerű és természetes mozdulat, amivel előveszi a telefonját, és szenvtelen hangon elnézést kér, mert őt hívják! Nem lehet, hogy egy ügyes manőver volt a további kérdezősködés elkerülésére, amiből kiderült volna, hogy semmi alapja nincs a követelésének?!

Én csak azt nem tudom, hogy “Ioan Lacatusu” képe nem sült le, mikor kiállt a kamera elé, elmondani nagy büszkén, hogy igenis követelik a pozitív diszkriminálást, mert a jogaik meg vannak sértve a három magyarlakta megyében! Nem gondolta, hogy a TV odamegy egy két emberhez, lehetőleg románhoz és magyarhoz is, hogy megkérdezzék, milyen sérelem érte őket?

A tavaly került hozzánk két ügyes román rendőröcske. Még nem rendőr, de már majdnem, ezért rendőröcske. Tiszta román mind a kettő. Volt, hogy egy esemény alatt ketten kint kellett álljanak a hidegben, felsőbb utasítás értelmében nem mehettek be a bárba! Hát álltak hűségesen, s biztos agyonfagytak. De a vendéglőből kaptak két jó meleg kávét. Pedig joguk lett volna állni a hidegben, de megkapták a pozitív diszkriminációt. S nem úgy néznek ki, mint akik mindenképpen el akarnának menni a magyarok közül! Bálokba, bulikba magyar ismerőseikkel mennek, s akkor románul beszélnek a magyarok is – aki tud-, hogy értsék. S tanítják a magyarra! Na mi ez, ha nem pozitív diszkrimináció?!

Reklámok
 1. április 14, 2011 - 7:30 du.

  Ohh, Alejandro, ments meg, por favor!! ;))

  • baresz
   április 14, 2011 - 8:19 du.

   :))

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: