Kezdőlap > Teo > Alsórákosi Nyilatkozat

Alsórákosi Nyilatkozat

A minap egyik barátom kérdezte, hogy miért nem írtam a Rákoson folyó dolgokról? Mit írhatnék? – kérdeztem. Azt, hogy tarthatatlan a helyzet? Hogy már jóval ezelőtt kellett volna tenni valamit? Hogy megértem az ottani embereket? Elegük van a félelemből, az embertelenségből. Ha nem is mindenki, de sokan ezt tették volna, az biztos. Habár ez sem megoldás.

Akik nem tudják, hogy miről van szó, elmondom: Rákoson elég nagy cigányközösség él. Történtek lopások, rablások. Olyan is volt, hogy fényes nappal többször raboltak ki házakat, loptak az udvarokról. A magyar lakosság nem tud nyugodtan aludni, mert félnek a betörésektől. Ősszel nincs termés, mert ellopják. Az utolsó incidens elég nagy port kavart, mikor a magyarok villával, kaszával, botokkal felfegyverkezve elindultak, hogy igazságot tegyenek. Megjött a rendőrség, a szóvivőjük biztosította a tévénézőket, hogy a rendőrség ura a helyzetnek. Azóta olyan a falu, mint egy háborús övezet…

S akkor ne legyenek elkeseredve a rákosiak? Pár év, s mi is odajutunk! Most lehet azt mondani, hogy rasszista vagyok…

Mégsem maradtak egyedül a rákosiak, megjött a segítség! Ötven lelkipásztor vett részt április 20-án az istentiszteleten. Nekem is jól esne, ha a helyzetükben lennék, s tudnám, hogy sokan állnak mellettünk. Lehet legyintetni, le lehet nézni ezt a gesztust. Nyugodtan! Én mégis azt mondom, hogy ebben a nehéz időszakban ez nagy segítség. Itt a videó róla:

 

Hiszünk az imádság erejében. Hiszünk abban, hogy egymás hite által épülhetünk. Hisszük, hogy küldetésetek van ebben a világban, és tudatjuk veletek, hogy nem vagytok, és nem maradtok egyedül. Az Úr Jézus, ígérete szerint, velünk van minden napon a világ végezetéig az ő Szent Lelke által, illetve az ő látható földi testének, önnön vérén szerzett Anyaszentegyházának közösségében.

A fenti idézet az Alsórákosi Nyilatkozatból származik. Abból a nyilatkozatból, ami vigasztalja a rákosi embereket, és biztosítja őket a gyülekezetek támogatásáról. A mai napig 198 név szerepel az okmányon. Ők azok, akik aláírták, mert egyetértenek vele. Természetesen bárki feliratkozhat rá, azaz aláírhatja. Ehhez küldeni kell egy mailt a mcpasztori@yahoo.com címre. Az üzenet témájához odaírod, hogy: Alsórákosi Nyilatkozat. Az üzenet szövege pedig legyen a következő: "Csatlakozom. Név, foglalkozás (pl. református lelkipásztor), helységnév".

Reklámok
 1. április 24, 2011 - 8:14 du.

  Értsem azt, hogy a kaszákat, villákat leteszik a sápadt arcúak és imával fogadják a rabló cigányokat? Mert az a nyilatkozat egyenlő a semmivel.

  • baresz
   május 7, 2011 - 11:14 de.

   Nem feltétlenül! Sőt, sokkal többet ér, mint ami eddig történt az ügyben. Valakinek csak szemet szúr az a pár száz aláírás a végén, s lépni fog! 🙂

 2. Putnoky
  május 6, 2011 - 5:23 du.

  Elkeserito ezt olvasni:( es tenleg ertekelendo a papok hozza allasa a dologhoz de ettol meg sajnos a ciganyok ugyanugy lopni es fosztogatni fognak mind azelott…Szemely szerint nem bannam ha a Kopeci tarsaik sorsara jutnanak!Lehet velem nem eggyeterteni vagy elitelni.:)

  • baresz
   május 7, 2011 - 11:17 de.

   Azt nemtom, hogy pontosan mi lett a köpeciekkel, de abban egyetértünk, hogy valahogy csak meg kell nevelni őket. Az nem kifogás, hogy “Nincs micsináljon az a szegín gyermik. Nincsen szocsiál, halunk íhen, lopni kell!” Ha kicsivel több lenne a nemzeti nyelvet beszélő a vídéken, biztos történt volna valami eddig…

 3. május 18, 2011 - 12:22 du.

  Én tudom a megoldást…de ha leírom, egybe rasszista leszek :-j

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: