Kezdőlap > Blogol, Gyerekek > Against normal

Against normal

20110329

Múltkor a buszra várva nézegettem a Jeszornó kirakatát. Csillagászati árakon a legújabb divat szerinti nacik, kabátok, blúzok, sálak, sapkák, minden, ami kell! S értnek a reklámhoz is, az biztos, mert az összes gazdag apuci gazdag fiacskája és leánykája ott veszi meg a divatbuzi cuccot. Egy ilyen reklámon akadt meg a szemem, ami a képen is olvasható: Against normal! Elvégre a világ erre vágyik: egyedinek lenni! Nem kell olyan cucc, ami másnak van, nem hallgatom azt a zenét, amit más, nem viselkedem úgy, mint a többiek!

Ezzel nincs is baj! Én a képre kaptam fel a fejem: két csaj elég félreérthető közelségben! Na mondom: szép! Alig cseperedik fel egy gyermek, nem csak a tévében látja a ferde hajlamok elterjedését, hanem még a kirakatból is ez köszön vissza! Erre bátorítják az embereket, hogy légy más! Elengeded a fiad nadrágot venni, s mire visszajön, egy másik legény kezét fogja!

Az ember mikor ilyent lát, egyet legyint, s gondolja: csak egy reklám! Kettőt lépik s látja, hogy lányok csókolgatják egymást, fiuk simogatják a másikat! Miért? Mert ezt látják, mert mindent szabad, ne korlátozzuk a gyermek kibontakozását!

El sem merem képzelni, hogy mi lesz tíz-tizenöt év múlva! Az ilyen plakátokra ugyanezzel a felirattal felkerül egy fiú és egy lány képe? Akkor az lesz a normális, ha nem tudja a gyermek otthon, hogy most akkor Izabella az anya, vagy Böske?! S miért Wolfgang viszi le a játszótérre, miért nem Andreász?! Elvakít a nyugati nagy fény, s a nagy “mindenkinek mindent szabad”… sajna!

Reklámok
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: