Kezdőlap > Blogol, Filmek, otthon > Erdőfüle – A kopjafák hazája

Erdőfüle – A kopjafák hazája

Ha valami legalább egy embernek elég fontos, akkor az meglesz – vagy valami ilyesmit mondott Kató Kata egyszer. És lássuk be: igaza volt s van! Nem bőcsködni akarok, hogy kik vagyunk mi s milyen ügyes gyerekek vagyunk, s nem is mi találtuk fel a spanyol viaszt, de kicsit olyan érzésem van, mintha az erdofule.ro igazi beindulása óta indult volna meg az élet Fülébe. Azelőtt is voltak megmozdulások. Emlékszem, hogy jártunk próbákra, hogy a kosaras bálra ügyesen tanuljuk meg a színdarabot. Talán a tánc is működött már. De egy ideje mintha a honlapos blúzok lettek volna a helyi “viselet”. Így elmondhatjuk: a honlap elég fontos volt valakinek ahhoz, hogy legyen belőle valami.

Az elmúlt egy évben kábé megindult Erdővidék is. Megalakult a ZIKE, az EDISZ s Bene is kezdett állatokat fényképezni! 🙂 Mind apró kezdeményezések, amik lassan kinövik magukat! Ne mondja senki, hogy nem lehet csinálni semmit, mert nincs pénz. Nem is kell… olyan sok! 😀 Elképzeled, hogy mit akarsz, összeszeded a használható embereket, megcsinálod a tervet, ami menetközben sokat változik, s megcsinálod! Csak akarni kell, ilyen egyszerű! Nincs pénz? Keresel támogatót, pályázol, olcsón nyomtatott naptárakat adsz el banikkal drágábban, s a sok kicsi összegyűl.

Mondom, nem bőcsködni akarok, csak büszke vagyok… erre:

 

Ez csak a bemutató! Torrenten ne is keresd, egyelőre nincs fent, reméljük nem is lesz! Ha igazán meg akarod nézni, akkor megveszed, csak 15 lej. Ha drágának tartod, akkor elkéred a szomszédtól, akinek megvan. Sajna nem voltam ott a bemutatón, de akik jelen voltak, azok csak dicsérték. Annak ellenére, hogy az emberek mezőre menet is gyakran elmennek a temető mellett, megtelt a kultúr. 

A cirka harminc milliós költségvetésből készült film(amiből húsz volt a kamera!!!) hűen mutatja be a kopjafák faragását, szimbólumait, jelentőségét. Színvonalas alkotás! Gyermekek és felnőttek örömmel segítettek. Amíg néztem, az jutott eszembe, hogy: “Ha ilyen vagány lett a mostani lehetőségekkel, milyen lett volna profi felszereléssel!?” Sajnálom, hogy nem lehettem ott a készítésnél! Mindenesetre ajánlom minden füleinek, erdővidékinek… és nem csak!

Reklámok
 1. május 10, 2011 - 4:14 du.

  Alakulnak a dolgok…:)

  • baresz
   május 10, 2011 - 4:15 du.

   Lassacskán! 😀

 2. Csilla
  május 11, 2011 - 2:55 du.

  nincs még 3000 lej sem, csak 2440 😉

  • baresz
   május 11, 2011 - 3:30 du.

   Nem tudtam biztosra! Ezért kockáztattam meg a majdnem harmincat! 😀

 3. május 11, 2011 - 3:44 du.

  És még csak most kezdődik 🙂

  • baresz
   május 11, 2011 - 3:51 du.

   Bizony! Nem lesz nulla! 🙂

 4. Kato Kata
  május 23, 2011 - 11:49 de.

  örömömet lelem benne, hogy tőlem idézgetsz:P Ezek szerint valamire én es jó vagyok, ha másra nem, hát elrettentő példának:)

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: