Kezdőlap > Blogol, Kepek > fotovideo

fotovideo

kivul Addig-addig beszéltük Szilivel, hogy kellene valamihez fogni, hogy csak megszületett a dolog. Hogy mi lesz belőle, vagy mi nem, az idővel kiderül! Tudjuk, hogy a kultúr(Művelődési Ház) szinte minden hétvégén foglalt, ami azt jelenti, hogy rengeteg esküvő, keresztelő, bál lesz. A környéken van vagy három emberke, aki eseményeket szokott fényképezni s videózni, de sokszor el vannak havazva, vagy éppenséggel kicsit drágák. Gondoltunk egy nagyot, mégpedig azt, hogy társulunk, s hígítjuk kicsit a piacot. Profik távolról sem vagyunk, de lehet fejlődni. Felszerelés van! Tudjuk, hogy agyon nem gazdagodunk, de egy kicsi zsebpénz mindig jól jön. A kliens is örülhet, mert falun belül megoldotta a nagy esemény megörökítését, nem kell hónapokat várni a végeredményre, ami még olcsóbb is. Mindenki elégedett… remélem! Próbálunk kitalálni dolgokat: naptár, albumok, családi képek, névjegykártyák…

Az elképzelés az, hogy valamivel olcsóbban dolgozunk, mint mások, de legalább ugyanolyan minőségben. Megfuttattam fejben, hogy ha havonta legalább két munka lesz, akkor az már majdnem vagy tényleg üti az iskolát. Igaz, hogy vonatozni kell, de a “szemétvonat” nem olyan drága, s legalább otthon fel-fel tudok tankolni kajából. 😀 A fizukból félreteszünk egy bizonyos összeget, sok kicsi összegyűl, s veszünk még egy-két felszerelést. Már egy egyszerű, de nagyszerű stúdiócskát is el tudok képzelni, amit lassacskán berendezünk. Nem kell sok minden: pár lámpa, állványok, derítők, pár háttér, kiegészítők. Van egy olyan érzésem, hogy egyelőre az újat nem tudjuk majd megengedni magunkat. De csak eljön az idő, hogy nem a jó minőségű használtat vesszük meg, hanem a kiváló újat! Egyelőre viszont csak fényképezők vannak, kamera, két ember, lelkesedés s egy kicsi kreativitás jó sok lelkesedéssel… s persze optimizmus. Elvégre senki sem született stúdióba, ami profin van felszerelve!

belul Valamikor tavasszal olvastam a híreket, s találtam egy olyant, hogy EU-s pénzekből támogatnak fiatal vállalkozókat, akik cégeket alapítanának. Na, én el is játszadoztam a gondolattal, hogy mit is lehetne kezdeni azzal a tízezer euróval. Meglátogatod párszor a közjegyzőket, az ügyvédeket, lepecsételteted a papírokat, lefénymásolod a másolnivalót, megveszed azt a bizonyos bélyeget, ami kell, s ha az utakat is számolgatod, akkor máris megszabadultál ezerötszáztól. A maradékkal pedig nem futsz túl messze, nem az a rengeteg sok pénz, amit ne lehetne elkölteni, de azért lehetne kezdeni vele valamit. Ötletünk is lett volna: egy használaton kívüli házikóban bérelni egy részt, ha megvenni nem is tudjuk. A bökkenő az volt, hogy kellett önrész is: ötezer júró! Annyi pedig nekünk nincs, így maradtunk az egyszerűbb (értsd: olcsóbb) megoldásnál! Lassacskán lesz mindenünk!

Megtettük a legelső lépést: van honlapunk! Rajta vagyunk a reklámon is, és várjuk a megrendeléseket! Ha sikerül jó, ha nem, akkor jó volt piackutatásnak! 😀

Reklámok
 1. lz
  május 29, 2011 - 9:48 du.

  sok sikert hozzá!

  • baresz
   május 29, 2011 - 9:50 du.

   Kösziköszi! 🙂

 2. lz
  május 29, 2011 - 9:56 du.

  még valami, ezt az előbb elfelejtettem: a tízezer euró szépen hangzik, de ne élje senki bele magát, nagy humbug az egész. Persze, elméletben működik a dolog, de állítólag még senki nem kapta meg, és nem is fogja, ezt is csak azért találták ki a korrupt köcsögök, hogy valaki jól megszedje magát valamilyen “speciális” szolgáltatásával.
  u.i.: ha jól tudom nem EU-s pénz az, hanem állami kassza.

  • baresz
   május 29, 2011 - 10:01 du.

   Én EU-s pályázatra emlékeztem, de a könyvjelzőim elszálltak a régi windózzal, s így nem merek mérget venni rá! Azt nem tudom, hogy ki kapta meg, s ki nem, csak azt, hogy csábító volt. De abból kiindúlva, hogy szépen festette le az erdély.ma, biztos volt vagy kismillió feltétel, aminek meg kell felelni! Még azt is “megengedték”, hogy banki kölcsönt vegyen fel a fiatal vállalkozó, minimális kamattal! :)) Vagy nagyon őszintén akartak segíteni a fiatalokon, s nagyon – és nem hittek nekik, vagy csak hozták a formájukat! 😀

 3. június 12, 2011 - 8:49 du.

  Egy hozzászólás így utólag. A holnap elég művészi, értd. nem a tág közönségnek szól, hanem egy elég szűkkörű csoportnak, akik szeretik az abasztrakt formákat. Magyarul: nem comerc. Ezt más szóval nem tudom jellemezni. Ha nagyobb közönségnek szánod, szerintem világosabb színek és régi felépítésü honlap kell (rólunk, képeink, eddigi sikerek vagy portofólió, lehetne egy bemutatkozó rész rólatok és végül az elérhetőség). Persze abba is be lehet rakni egy jó kis képnéző programot meg feldobni pár extrával. Lehet egy ilyen is, egy béta, de ehhez már kell az olvasónak legyen egy kis nyitottsága. Most ti nem mindig az értelmiségi réteget fogjátok fotózni….:)

  Egy másik, ami az elején veszteség, de bebizonyítja h jók vagytok. Szerintem az első egynéhány munka ingyenes kéne legyen (vagy max utiköltség), azokat feltenni a honlapra, hogy “na így dolgozunk mi”. Úgymond bizonyítani, mert jó, hogy milyen szép az a Nikon fedő, de az én kicsi unokámot a fehér-rózsaszín ruhába hogy fogja lefényképzni maga….

  Szóval remélem értitek. Komerc. Ez kell a nagyközönségnek. Butaság, lehet, de eladhatóbb, vonzóbb… És ha majd befuttok, akkor formailag is lehet imprózni.

  Sok sikert, tudom hogy tehetségesek vagytok és őszinték. Ennyi elég egy jó fotósnak:)

  • baresz
   június 12, 2011 - 8:53 du.

   Ezt mi is tudjuk Kató Kata! Mikor kezdtük a sablont konfigurálni, akkor jöttünk rá, hogy mik is a gondok. Most (is) keresgélünk valami szebbecske sablon után, mert a htm kicsit régi, de a flash programozás még túl magas! :))
   A munkákról még korai kicsit beszélni, de lassacskán reméljük, csak lesznek… 😀

 4. június 12, 2011 - 8:58 du.

  🙂 szorítok minden esetre

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: