Kezdőlap > Blogol, Kepek > Fotó

Fotó

DSC_4136i

Az a helyzet, hogy szeretek fényképezni! Csak valami mintha hiányozna. Meglátok egy pillanatot, expó-gomb lenyom, tükör kattan és megvan a kép. S nem látom meg benne azt, ami különlegessé teszi… vagy csak nagyon ritkán. Pedig igyekszem! Csak nem mindig jön össze. Ezért van az, hogy sokszor olyan nehéz elindulni egyet fényképezni… persze, a lustaságot is le kell(ene) győzni, de nem mindig sikerül…

Itt van példának a fenti kép. Szép, tetszik, dolgoztam is vele… vagy 12 percet. De olyan lett, hogy tetszik. S éppen ezért nem merem felrakni egy-két fotós oldalra. Tudom: (1) ki van égve a kép közepe egy kicsit, (2) talán sok benne a sötét rész, (3) a felső fele valahogy nem a legtutibb, (4) a horizontot lehetne a kép aljához viszonyítani és (5) talán ki lehetne retusálni a jobbfelőli fát. Öt hibácska, amit mind tudok.

Nekem mégis attól más és különleges a kép, hogy nem vízszintes a horizont, hogy nem egy fa van rajta, hanem kettő és vannak bokrok, hogy annyira fényes egy-két ponton, hogy már ki van égve. De ha azt mondom, hogy legyen a címe: Élet. Vagy: Társadalom. Vagy: Várakozás. Így már egy kicsit elgondolkodik az, aki nézi, hogy vajon mit is jelent nekem a két fa és 13 bokor a domboldalon és talán neki is bekattan az, hogy mit is akar mondani a kép! És akkor lehet filozofálni, messzire “elszaladni a briliáns gondolatok erdejében”(ezt kitalálni se semmi!), hogy “Vajon mit akar a fotós mondani nekem?!”

A fotós pedig most asszondja, hogy ez egy tájkép, ami tetszett neki…

Reklámok
 1. katokata
  december 20, 2011 - 10:27 de.

  szep.ennyi.

 2. baresz
  december 20, 2011 - 5:20 du.

  Ennyi. 🙂

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: