Kezdőlap > Blogol, Kepek > Kríza

Kríza

DSC_5537

Nézegettem egy darabig Andrei Niculescu képeit! Hogy embereket fényképez, távolból (mondjuk 180 millis obi nem is olyan nagy!), észrevétlenül. Pontosan ez a távolságtartás adja azt a pluszt a képeinek: az emberek szinte észre sem veszik, nem zökkennek ki, nem pózolnak, hanem ugyanazok maradnak. Ezért van annyi érzés és őszinteség a képein!

Elkezdtem én is próbálgatni ezt az utcai fényképezést. Persze mindenki szeretne egyik napról a másikra profi lenni, minél szebb, élesebb, jobb képet csinálni, de sokszor nem az a lényeg, hogy ezek meglegyenek, hanem a pillanat. S a pillanatra várni kell. Na éppen így született meg a fenti kép! Biza!

A parkot szépítik, fúrják-faragják, a fákat nyesik. S oda le vannak pakolva a levágott ágak! S vannak ilyen emberkék, mint a képen látható férfi és nő (Nem tudom, hogy házaspár, vagy apa és lánya-e? De szeretném hinni, hogy egy család!) rabával (=talicska) hordják a tüzelőt. Az arra sétáló emberkék rájuk sem néztek, mikor elmentek mellettük. Senkin nem látszott a csodálkozás! Lehet, hogy ennyire megszokott lett a szegénység, vagy ennyire nem érdekel senkit?! Mindenki úgy boldogul, ahogy tud!? Segíts magadon s az Isten is megsegít? Még jó, hogy nem dolgoztak a munkások, vagy nem volt a közelben valamelyik politikus, aki utána kitalálja, hogy pénzért kellene adni! Legyen valami profitja a városnak is, nehogymá’ ingyen kapjon valaki valamit is.

Esetleg el tudnék képzelni olyant is, hogy már ne ingyen, hanem olcsón kapják meg, hogy a rászorulók kifizetik a motorinát, megraknak egy RosalGrup-os kocsit s az hazaviszi nekik! Olcsón, de nem ingyen! Mindenkinek jó lenne!

Akárhogy is, az az érzésem, hogy még sok ilyen képet lehetne és lehet majd készíteni…

Reklámok
Kategóriák:Blogol, Kepek Címke: , , , ,
 1. január 30, 2012 - 2:42 du.

  Én elvinném ingyen is, nem szégyellném magam egy cseppet sem. Éppen azon gondolkodtam, hogy nyáron szedjem össze a közeli erdőben a lehullott gallyakat, csak félek az erdész ideges lesz tőle…

  • baresz
   január 30, 2012 - 5:39 du.

   Valamit kell, mert hanem éhenfagy az ember! Ismerek 2-3 emberkét, aki nyáron a szekérbe beletesz 1-2 szál fát, s a téli lassan összegyűl! S csak be kell vinni a házba s rakni a tűzre s kész a meleg!

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: