Kezdőlap > Uncategorized > Gondolatok a helyhatósági választásokról

Gondolatok a helyhatósági választásokról

Míg javában folyik a Lengyel-Orosz mérkőzés, gondoltam leírok egy-két gondolatot. Természetesen a választásokról van szó, mi másról? Már lassan kezdik az emberek elfelejteni a kampányt, a vereséget, a sikert, mert most az EB a fontos.

Kampány. Az utcák, villanypóznák, kirakatok, falak, tévé, rádió – mind tele volt választási üzenettel. Ez természetesen mind pénz… volt. Nagy pénz, nem ötven A4-es formátumú plakátról van szó. A szórólapok, felvilágosító füzetek már nem a reklámot szolgálják, hanem a melegedést: jó lesz tűzgyújtónak. Ezért érdemes volt? Az elköltött összegeket fel lehetett volna használni jobb célokra is. Pár kilóméter aszfalt, romladozó épületek feljavítása, programok finanszírozása – szerintem – értelmesebb lett volna. Talán kampánynak is hathatósabb. Főleg ha azt nézzük, hogy hazánkban nem a jelöltek pénzéről van szó, hanem az adófizetőkéről.

Szerelemben és háborúban mindent szabad!(Janice Y.K. Lee) Szerintem pedig kampányban is mindent szabad, ezt erősítik meg azok a történetek, amiket hallani lehet. Az etika, a másik tisztelete, a fair play (sportszerűség), az erkölcs minimálisan van jelen. A cél szentesíti az eszközt, aki mer, az nyer és még sorolhatnám a közhelyeket. Sajnos ez mind igaz. Súlyos kampányfogásokról lehetett hallani, amit el sem tudunk képzelni. Aki győz, mindegy milyen eszközzel, annak senki sem fogja felróni négy évig, hogyan győzött. Legfeljebb az ellenjelöltek, akik sértettségüket így fejezik ki.

Mikor mentünk szavazni, az jutott eszembe, hogy – és ez ismét az én véleményem – nem két hónapig kellene kampányolni a választások előtt. Erre lehetőség van négy éven keresztül. Tenni kell, kihasználni a lehetőségeket, hogy a közösséget, aki megválasztott egy előljárót, tudja szolgálni, tudjon haladni. Aki igazán polgármesternek, tanácsosnak stb. való, az nem is kellene egyetlen plakátot sem kitegyen. Elég reklám, ha tesz, van látszata a munkájának.

Ha versenyről van szó, mindenképpen van győztes és vesztes. A politikában mind a két félnek nagy befolyása van. Az ellentét nagy erő, de nem szabad elfelejteni, hogy az erdélyi magyarságnak nem az kell(ene) legyen a törekvése, hogy mindenki a maga céljait elérje lehetőleg a másik rovására, hanem az összetartozás erősítése, felmutatása.

Reklámok
Kategóriák:Uncategorized
  1. június 13, 2012 - 8:23 de.

    Mindenki ki van ábrándulva mindenféle pártból, mégis, ha minden igaz a szavazáson nagyobb volt a részvételi arány a múltkorihoz képest. Ezek szerint vagy még nem ábrándultak ki eléggé a politikusokból az emberek, vagy bevették a kampány dumákat. Mert én nem fogok két rossz közül választani.
    A másik nagy meglepődésem, hogy amekkora port kavartak ezek az új magyar pártok, az ember már már azt hitte, hogy az erdélyi magyarság megoszlott. De lám nincs megoszolva az erdélyi magyarság, mert ugye, tömbben az rmdsz-re szavaztak. Hogy ez most jó vagy sem? Én már teljesen elvesztettem az ilyen dolgok értékét, már nem értek semmit. Ezek szerint az erdélyi magyarság elfogadja az rmdsz zsaroló politikáját, amit űz a hatalmakkal szemben és nem akar a saját lábára állni, amivel nem azt mondom, hogy az emnp-ra kellett volna szavazni.
    Továbbra is azt mondom, hogy soha nem lesz közösségi megerősödés, ha nem kezdünk el egymásért élni, dolgozni, egymásban bízni, gyermekeinkben bízni, értük, nekik építeni egy jövőt. Ezek a kampány dolgok olcsó, értéktelen, egyben undorító, erőtelen ilyen szellemi termékek, mint akármelyik két lejes pletykaterméket osztó újság, média, piaci nesze semmi fogd meg jól, már nem is lelkesítenek ezek a dolgok senkit, mégis, hogy az ember üres kézzel ne menjen haza a piacról, vesz egy olcsó szélforgót papírból, hogy legyen mivel hülyüljön a gyerek, hogy ne mondhassa, hogy semmit se vett a piacról. Na ezt a jövőt adjuk mi a gyermekeinknek. A bundyzmust. (Al Bundy és családja történet)…

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: